НАЧАЛО Други

БРИКС: Мегасделка между Китай и Русия за $260 милиарда

29.04.2024 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Мегасделка между Китай и Русия за $260 милиарда

Страните от БРИКС се отказват от щатския долар, за да подкрепят собствените си валути в световната търговия.

Тази година страните от БРИКС и други развиващи се страни полагат повече усилия за намаляване на зависимостта от щатския долар в световната търговия, като се стремят да укрепят собствените си валути, за да си осигурят икономически възможности и по-голям контрол върху сделките.

Значителна стъпка в тази посока е скорошното мащабно търговско споразумение между Китай и Русия на обща стойност $260 милиарда , в което те ще сключват сделки, използвайки собствените си валути, главно китайския юан и руската рубла, като по този начин ще намалят ролята на американския долар в търговските си сделки.

Очаква се това отдръпване от долара да набере скорост сред членовете на БРИКС и потенциално да промени финансовия пейзаж, като даде възможност на местните валути да се развиват през следващото десетилетие.

Междувременно, въпреки че е изправена пред тежки санкции от страна на САЩ, руската петролна индустрия процъфтява, като продажбите за страни като Саудитска Арабия се увеличават, което допринася за икономическата стабилност и растеж на Русия.

Освен това новоприсъединилите се към БРИКС страни като Иран отбелязват рекордно висок износ на петрол, особено за Китай, което допълнително укрепва доминиращата позиция на групата на петролния пазар и засилва ползите от търговията в собствените им валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.