НАЧАЛО Други

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

Лукашенко подчерта значението на укрепването на сътрудничеството в рамките на видни международни организации като БРИКС, Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).

Той изтъкна целта за създаване на всеобхватен икономически съюз без бариери и ограничения, считайки я за основен принцип за изграждането на съюза.

Лукашенко също така призна глобалните промени и прехода към многополюсен свят, като подчерта необходимостта от центрове за вземане на решения, които отчитат интересите на всички участници в международните отношения.

Той изрази увереност в постигането на целта на икономическия съюз във възможно най-кратки срокове. Лукашенко говори още на Евразийския икономически форум, като обсъди предизвикателствата, породени от финансовата, пандемичната и геополитическата криза.

Той подчерта значението на стабилната икономика като основа за справяне с тези кризи и взаимосвързаността на нациите в съвременния свят.

Лукашенко изтъкна нарастващата мотивация на държавите да се стремят към членство във влиятелни регионални и международни организации, включително Евразийския икономически съюз (ЕАИС), ШОС, БРИКС и АСЕАН.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.