НАЧАЛО Други

БРИКС: Космическото сътрудничество на Бразилия и Русия в рамките на алианса

май 18, 2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Космическото сътрудничество на Бразилия и Русия в рамките на алианса

Родриго Леонарди, координатор на Бразилската космическа агенция за спътници и приложения, заяви, че Бразилия очаква с нетърпение да развие космическото си сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС.

По време на 38-ия космически симпозиум в Колорадо Спрингс, Леонарди подчерта продължаващото сътрудничество с руската “Roscosmos“, изтъквайки БРИКС като платформа за обмен на опит и информационни продукти.

Той изрази отвореността на Бразилия за изграждане на капацитет, обмен на студенти и професионалисти, както и за продължаване на сътрудничеството с всички заинтересовани страни в областта на космоса.

На въпроса за въздействието на настоящото напрежение между Запада и Москва върху космическото сътрудничество на Бразилия с Русия Леонарди призна, че подобно напрежение е пагубно за всички засегнати страни и изрази надежда за мирно разрешаване на проблема.

Що се отнася до потенциалното участие на Бразилия в предложената от Русия космическа станция, Леонарди спомена, че е рано да се обсъжда подобна възможност.

Сергей Крикалев, изпълнителен директор на програмите за човешки космически полети на Roscosmos, по-рано беше споменал, че бъдещата космическа станция на Русия ще включва сътрудничество с други космически агенции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Terra е обвинен във финансиране на опозиционна партия в Черна гора

До Куон, основател на Terraform Labs, е подложен на проверка заради предполагаеми връзки с черногорски политик.

юни 10, 2023 18:00 1 мин. четене

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.