НАЧАЛО Алткойни

Биткойн Кеш ще позволи създаването на нови токени в мрежата

май 17, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн Кеш ще позволи създаването на нови токени в мрежата

Мрежата на Биткойн Кеш (BCH) наскоро претърпя значителен ъпгрейд, който позволява на разработчиците да генерират токени със сходни на BCH свойства.

Тези токени, известни като “CashTokens“, могат да бъдат създадени от всеки потребител в мрежата.

Ъпгрейдът на блокчейна беше успешно реализиран при блок 792,772.

Според Джейсън Драйзенер, разработчик на BCH, ъпгрейдът въвежда поддръжка за CashTokens, които той разглежда като средство за подобряване на финансовата достъпност.

Наред с CashTokens, актуализацията включва функции като защитени от бъдещето многостранни трезори и технически подобрения за валидиране на транзакции.

Драйзенер подчерта многофункционалността на CashTokens, заявявайки, че те могат да бъдат използвани за различни цели, включително за стабилни плащания в монети, стокови транзакции, карти за подаръци и билети за събития.

Освен това той отбеляза, че базовата технология позволява усъвършенствани приложения на веригата, като например децентрализирани борси (DEX), трезори за сигурност и мостови странични вериги.

Едновременно с ъпгрейда цената на BCH отбеляза рязък скок. На 15 май токените поскъпнаха от $114 до $120. Повишението на цената обаче беше краткотрайно, тъй като след акуализацията тя бързо се върна обратно в диапазона $113-$114.

Ъпгрейдът на CashTokens в мрежата на Биткойн Кеш идва в момент, в който BRC-20 токените набраха популярност. На 9 май пазарната капитализация на BRC-20 токените надхвърли $1 милиард.

Този бърз растеж се случи два месеца след въвеждането на протокола за заменяемост на Биткойн токени, подхранван от успеха на токени като ORDI, NALS, VMPX, PEPE и MEME.

Въпреки че това ново развитие е вълнуващо, то също така постави мрежата пред предизвикателство. На 10 май Аксел Адлер-младши, анализатор в CryptoQuant, изрази опасения за повишени такси и изоставане на транзакциите, които засягат мрежата на Биткойн поради новия стандарт за токените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Според този Биткойн кит Avorak AI е изправен пред “най-малката съпротива срещу 100x” 

Avorak AI получи положителни оценки от виден инвеститор и Биткойн търговец, чието мнение, че Avorak AI е изправена пред “най-малката съпротива за 100x ръст”, показва силна вяра в растежа на платформата и потенциалните печалби за инвеститорите. 

юни 1, 2023 17:40 4 мин. четене

Шефът на Mastercard хвали блокчейн, Tradecurve приближава търговията до масите

Основните финансови услуги започват да тестват криптовалути. Въпреки това, много от тях остават до голяма степен нерешителни да се ангажират напълно с блокчейн пространството поради неговата нестабилност, несигурност и липсата на доверие в някои случаи.

юни 1, 2023 17:39 3 мин. четене

AI чатботовете ChatGPT и Google Bard дават прогнози за цените на Tradecurve и Collateral Network

Чатботовете с изкуствен интелект завладяха целия свят и криптовалутите не са по-различни, тъй като всички ентусиасти, търговци и инвеститори се впуснаха в пътешествие, за да разберат бъдещите ценови колебания и динамиката на криптовалутите, за да вземат добре обосновано решение с какво могат да диверсифицират.

юни 1, 2023 17:38 3 мин. четене

Цената на Solana (SOL) е доста подценена – Invest Answers

Според анонимният домакин на “InvestAnswers”, известен криптоаналитик, Solana (SOL) в момента е подценена в сравнение с конкурента си Етериум (ETH).

юни 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.