НАЧАЛО Други

БРИКС: Китай и Венецуела сключиха ново споразумение за търговия

24.05.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Китай и Венецуела сключиха ново споразумение за търговия

Венецуела и Китай подписват споразумение за сътрудничество, което беше одобрено от изпълнителния вицепрезидент на Венецуела Делси Родригес и от международния търговски представител на азиатската държава Уанг Шуен.

Родригес подчерта стратегическото значение на документа, като изтъкна ролята му за улесняване и гарантиране на инвестициите и тяхното движение между Каракас и Пекин.

Уанг изрази значението на споразумението за Боливарската република, като отбеляза, че китайските компании разполагат с необходимата регулаторна рамка, за да инвестират във Венецуела, докато венецуелските компании също разполагат с регулаторна рамка, за да инвестират в Китай.

По време на посещението на Уанг във Венецуела беше постигнат значителен напредък освен подписването на споразумението, което беше финализирано по време на предишното посещение на президента. Сред ползотворните резултати бяха създаването на работни групи за осигуряване на гъвкавост на търговията и обсъждания по теми като специалните икономически зони (СИЗ).

Освен това бяха изготвени планове за създаването на Китайско-венецуелски бизнес комитет, който ще бъде основан в близко бъдеще.

Родригес подчерта взаимния ангажимент на двете страни за укрепване на основите на международната търговия и задвижване на външнотърговския двигател на Венецуела чрез нетрадиционен износ. Освен това беше разгледан въпросът за преразглеждането на санитарните протоколи за венецуелските стоки, предназначени за азиатския пазар.

Китайският високопоставен служител изтъкна потенциала на споразумението за задълбочаване на инвестиционните връзки, като увери, че необходимите вътрешни процедури от китайска страна ще бъдат изпълнени незабавно. Той изрази оптимизъм за подобна ефективност от страна на венецуелските партньори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.