НАЧАЛО Други

БРИКС: Китай с важна актуализация за дигиталния юан

21.05.2024 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Китай с важна актуализация за дигиталния юан

В значителна стъпка за дигиталната валута на централната банка на Китай (CBDC), Паричният орган на Хонконг (HKMA) разкри нова пилотна програма за улесняване на използването на дигиталния юан (e-CNY) за трансгранични плащания.

Тази инициатива има потенциала значително да засили международното присъствие на актива.

Ако бъде успешна, пилотната програма може допълнително да разшири глобалния обхват на дигиталния юан. Обявена на 17 май, програмата има за цел да подобри безопасността, сигурността, удобството и иновациите на трансграничните транзакции между Хонконг и континентален Китай.

През последните години възходът на CBDC се превърна в забележителна тенденция във финансовия сектор, като много страни проучват внедряването на дигитални валути. Китай, лидер в тази област, сега се стреми да увеличи значението на своята дигитална валута на международната сцена.

Като част от интереса на блока БРИКС към дигиталните валути, китайският CBDC е готов за значителен тласък с пилотната програма на HKMA за тестване на възможностите за трансгранични плащания на дигиталния юан. Това следва проучването на Китай на такъв потенциал от ноември миналата година.

Пилотът също така ще насърчи жителите на Хонконг да създават e-CNY портфейли, използвайки номерата на мобилните си телефони, въпреки че ще ограничи транзакциите между отделни лица. Това бележи важна стъпка към по-широко приемане на дигиталната валута.

Гражданите на Хонконг ще могат да финансират тези дигитални портфейли в юани чрез различни банки. Освен това HKMA планира да подобри e-CNY портфейлите със система от нива и поддръжка за случаи на корпоративна употреба при трансгранични плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.