Home

БРИКС: Президентът на Иран загина в катастрофа с хеликоптер

20.05.2024 12:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Президентът на Иран загина в катастрофа с хеликоптер

Президентът на Иран Ебрахим Раиси е загинал трагично при катастрофа с хеликоптер, станала в неделя.

Държавната информационна агенция IRNA съобщи, че хеликоптерът, в който са били Раиси и външният министър на страната Хосейн Амир Абдоллахиан, е паднал в северния регион.

Първоначално не беше известно точното място на катастрофата, но по-късно издирвателна група потвърди смъртта на президента и откри мястото на произшествието. Съобщенията сочат, че хеликоптерът е осъществил твърдо приземяване.

Мястото на катастрофата в крайна сметка бе намерено в провинция Източен Азербайджан. В издирването, затруднено от мъглата, участваха повече от 20 спасителни екипа и безпилотни летателни апарати.

Съобщава се, че хеликоптерът е превозвал няколко високопоставени лица и е пътувал от церемонията по откриването на нов язовир близо до границата с Азербайджан.

Катастрофиралата машина е била част от конвой от три хеликоптера, като другите два са пристигнали благополучно на местоназначението си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Base стартира платформа за крипто дарения във връзка с изборите в САЩ

Решението от втори слой на Етериум, Base, подкрепя нова платформа за крипто дарения, наречена Support Crypto, която има за цел да промени начина на набиране на средства за американските политици преди президентските избори.

24.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.