НАЧАЛО Биткойн

БРИКС: Китай приветства развиващите се страни към съюза

ноември 21, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Китай приветства развиващите се страни към съюза

В последно време Китай отново насърчи включването на нови членове в алианса коалиция от развиващи се страни в БРИКС.

Това потвърждение идва на фона на съобщенията за потенциална промяна в позицията на Аржентина по отношение на участието ѝ в групата.

Източници намекват, че Аржентина, която преди това беше сред избраните държави, поканени да се присъединят към БРИКС по време на срещата на върха в Южна Африка, сега може да преразгледа решението си. Диана Мондино, за която се твърди, че е бъдещият външен министър на Аржентина, е отбелязала, че изразява резерви относно намерението на страната да се присъедини към БРИКС, както посочва руската информационна агенция РИА.

В отговор на тези изявления говорителят на китайското външно министерство Мао Нинг разгледа въпроса по време на брифинг за пресата. Мао подчерта значението на платформата на БРИКС като жизненоважна арена за насърчаване на сътрудничеството, солидарността и общите интереси на нововъзникващите пазари и развиващите се страни.

Подчертавайки, че БРИКС е приобщаващо пространство, Мао приветства всяка страна, която се интересува от присъединяване към мрежата на БРИКС.

Политическият пейзаж в Аржентина също претърпя промяна с избирането на Хавиер Милей, десен либертарианец, за нов президент на страната. Както Милей, така и Мондино преди това се противопоставяха на присъединяването на Аржентина към БРИКС.

Мондино, говорейки пред информационната агенция РИА, подчерта настоящия скептицизъм на Аржентина по отношение на непосредствените ползи от членството в БРИКС. Тя изрази готовност да преразгледа въпроса, ако бъдещите предимства станат очевидни.

Китай и Русия се застъпват за разширяване на съюза БРИКС като противодействие на западното икономическо влияние. Освен Аржентина, по време на срещата на върха през август бяха отправени покани към Саудитска Арабия, Иран, Етиопия, Египет и Обединените арабски емирства да обмислят присъединяването си към коалицията БРИКС.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да започне новия “суперцикъл” на Биткойн

Настоящият подем на пазара на криптовалути привлече интереса на анализатори и ентусиасти като “Doctor Profit”, който задълбочено познава циклите на растеж на Биткойн (BTC).

декември 10, 2023 20:00 1 мин. четене

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.