НАЧАЛО Други

БРИКС: Китай откри рекордни залежи на петрол

27.02.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Китай откри рекордни залежи на петрол

По последни данни Китай, член на алианса БРИКС, е направил откритие в Бохайско море близо до община Тиендзин, което бележи идентифицирането на най-голямото в света находище на нефт от метаморфни скали.

Според информацията новооткритият резерв надхвърля предишните рекорди, като възлиза на над 40 милиона кубични метра.

Това значимо откритие не само повишава самостоятелността на Китай в проучването на нефт и газ, но и осигурява на страната достъп до значителен резерв от един от най-ценните ресурси в света. Инженерите, участващи в проекта, са разкрили пластове нефт и газ, които се простират на дълбочина 118 метра.

През последните години икономическият съюз БРИКС отбеляза забележителен растеж, разширявайки се както по размер, така и по влияние, като надхвърли БВП на групата Г-7. Алиансът също така инициира различни стратегии за дедоларизация, които бяха добре приети в световен мащаб.

С включването на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) блокът БРИКС се очертава като водещ колектив от държави-производителки на петрол в световен мащаб. Анализаторите прогнозират, че от новооткритото находище може да се добият над 2 милиона кубични метра суров петрол и 11 милиарда кубични метра природен газ.

Въпреки предишните опити на различни петролни компании, бяха необходими продължителни усилия за проучване, за да се разкрие въпросното петролно находище в Бохайско море.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Доларът достигна 5-месечен връх – как се отрази това на другите валути

Индексът на щатския долар (DXY) наскоро достигна петмесечен връх, подкрепен от неочаквано добрите данни за продажбите на дребно в САЩ, докато ключови валути като японската йена и британския паунд бяха подложени на натиск за понижение.

17.04.2024 9:00 2 мин. четене

Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер Хасабис, обяви безпрецедентна инвестиция в размер на над $100 милиарда в изкуствен интелект (AI).

17.04.2024 8:00 1 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение от Иран и Китай

Китай и Иран, които са членове на алианса БРИКС, са твърдо обединени на фона на последните събития.

17.04.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.