НАЧАЛО Други

БРИКС: Google пренасочва офисите си от САЩ към държави от алианса

05.05.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Google пренасочва офисите си от САЩ към държави от алианса

Като част от мерките за съкращаване на разходите Google САЩ уволни повече от 200 „основни“ служители и премести тези позиции в чужбина.

Засегнатите работни места ще бъдат преместени от централата на Google в САЩ към Индия и Мексико – като първата е член на съюза БРИКС. Този ход е в съответствие с тенденцията от 90-те години на миналия век насам за изнасяне на работни места от развитите в развиващите се страни, където подобни таланти могат да бъдат наети на по-ниски заплати.

В имейл до екипа си миналата седмица Асим Хюсеин, вицепрезидент на Google Developer Ecosystem, призна, че подобни съобщения могат да накарат мнозина да се чувстват несигурни или разочаровани.

Според информацията Google е освободила най-малко 200 членове на своите „основни“ екипи на 25 април, точно преди да обяви стабилните си приходи за първото тримесечие. Като част от реорганизацията някои позиции вече ще бъдат базирани в Индия и Мексико.

Основното звено на Google, което отговаря за създаването на техническата рамка, поддържаща основните продукти на организацията и осигуряваща онлайн сигурността на потребителите, включва различни инженерни роли, техническа инфраструктура, основа за сигурност, платформи за приложения, основни технически звена от информационните технологии и екипа от разработчици на Python, както е посочено на уебсайта на Google.

Съгласно документите, от офисите на компанията в Сънивейл, Калифорния, са били премахнати най-малко петдесет инженерни позиции.

Въпреки че Индия се гордее с изобилие от квалифицирани специалисти, тяхното възнаграждение обикновено е наполовина по-ниско от това на американските служители на Google. Развиващите се страни като Индия и Мексико разполагат с изобилие от софтуерни и технологични специалисти, което прави възлагането на дейности на външни изпълнители финансово изгодно за компаниите, но представлява предизвикателство за американските служители.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.