НАЧАЛО Блокчейн

Vodafone иска да вгради крипто портфейли в SIM картите си

05.05.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Vodafone иска да вгради крипто портфейли в SIM картите си

Vodafone, водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Обединеното кралство, активно проучва възможностите за интегриране на блокчейн технологията в своите услуги.

Компанията планира да подобри мобилното потребителско изживяване чрез вграждане на крипто портфейли в SIM картите – ход, насочен към приемане на дигиталната трансформация.

Като част от по-широката си финансова стратегия Vodafone Idea Ltd., асоциирана фирма в Индия, в която Vodafone Group притежава 45% дял, има за цел да осигури финансиране в размер на близо $3 милиарда. Това включва $1.8 милиарда чрез заеми, което я позиционира силно за бъдещи инвестиции.

В интересна дискусия с Yahoo Finance Future Focus, Дейвид Палмър, водещ блокчейн специалист във Vodafone, сподели прозрения за иновативния подход на компанията. До 2030 г. Палмър предвижда наличието на около 20 милиарда мобилни устройства, включително 8 милиарда смартфона. Той прогнозира, че разпространението на крипто портфейлите ще достигне 5.6 милиарда, което ще обхване почти 70% от световното население.

Този стратегически фокус не е изолиран, тъй като Vodafone Group наскоро сключи десетгодишно партньорство с Microsoft. Това сътрудничество има за цел да интегрира авангардни технологии за генеративен изкуствен интелект в предложенията на Vodafone, подчертавайки потенциала за трансформиращо въздействие върху цялата индустрия, както отбеляза главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела.

Освен това концепцията за сливане на блокчейн с мобилната технология не е съвсем нова. През 2019 г. VaultTel, американски стартъп, също се зае с разработването на физически портфейл за SIM слотовете на смартфоните.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Крипто проект влиза в ново партньорство с Google Cloud

Фондацията Fantom влезе в стратегически съюз с Google Cloud, за да насърчи растежа на децентрализирани приложения (dApps) на своята платформа.

29.05.2024 14:30 1 мин. четене

Binance временно ще спре депозитите и тегленията на Етериум – ето кога

Binance наскоро разкри плановете си за кратка пауза в депозитите и тегленията в мрежата на Етериум.

28.05.2024 18:30 1 мин. четене

Ето кои са най-разработваните криптовалути в блокчейна BNB Chain

Компания за блокчейн анализи Santiment, публикува информация за алткойните, които привличат голям интерес от страна на разработчиците в BNB Chain – блокчейн мрежата на Binance.

27.05.2024 13:36 1 мин. четене

Terra Luna Classic се насочва към следващата си голяма актуализация

Genuine Labs, екипът за разработка зад Terra Luna Classic, представи предложение за надграждане v3.0.1, което включва значителни актуализации като SDK 47.

27.05.2024 12:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.