НАЧАЛО Други

БРИКС: 30 държави готови да се присъединят след срещата през октомври

10.06.2024 8:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: 30 държави готови да се присъединят след срещата през октомври

Посланикът на Русия в Китай Игор Моргулов потвърди, че около 30 страни искат да се присъединят към алиансът БРИКС след срещата на върха през 2024 г.

Той заяви:

Има около 30 държави, които искат да се присъединят към семейството на БРИКС… Така че разработваме условията за нова категория страни партньори на съюза и активно използваме информационната дейност и механизма за диалог около БРИКС+ за взаимодействие с партньори извън БРИКС.

Моргулов обясни още, че на срещата на върха през 2024 г. ще бъде взето решение за нова стратегия за икономическите партньорства на алианса с други държави. Този вид взаимоотношения ще обхване много предприятия и финанси, които може да подпомогнат икономиките на страните членки.

Според него изпълнението на “Стратегията за икономическо партньорство на БРИКС” до 2025 г. напредва чрез укрепване на веригите за доставки, развитие на дигиталната икономика, подкрепа за малкия и средния бизнес, стимулиране на туристическите потоци и сътрудничество в областта на транспорта и логистиката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

3 Отговори на “БРИКС: 30 държави готови да се присъединят след срещата през октомври”
  1. Време е,

    Да покажат на лайняните кравари,че не те ще въртят света на пръста си света! КОГА ЩЕ БЪДЯТ ВЪВ ВОЙНА НА ТЕХНИЯ КОНТИНЕНТ ВЕЧЕ НЕ ИМ ЛИ Е ВРЕМЕ???ГЛУПАВИ ДОЛНИ И ЛЪЖЛИВИ АМЕРИКАНЦИ,ДА ГО ДУ . ТЕ,ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ПРОСТ ЧОВЕК ДА ИМ ВЯРВАШ НА МАНИПУЛАЦИИТЕ.КЪДЕ Е ЕВТИНИЯ ПЕТРОЛ КОЙТО НИ ОБЕЩА БАЙ ДРЪН?.ИМАТ ТОЛКОВА МНОГО ЛЪЖИ ЗА КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДЯТ СЪДЕНИ,ЧЕ ДОЖИВОТНО НЕМОГАТ Я ИЗЛЕЖАТ ОСОБЕНО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГИ ФИЛАНТРОПИ И ПЕ..ЛИ!!!

  2. ОцелялОтСДС-Чумата,

    Много работа се отваря за Сереуто и МИ-6.Много народ ще изтребят заради този БРИКС.

  3. Richi,

    Спасението на България е БРИКС.Българските управници са продажници.Не защитават интересите на собственият си народ.Трябва турчин да бъде начело на държавата.Пет века са били малко.Нищо не са научили от тях.Болно ми е че винаги начело застават продажби боклуци които цитират Левски и Ботев.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.