НАЧАЛО Други

БРИКС: Ето всички държави които искат да се присъединят

май 12, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Ето всички държави които искат да се присъединят

Групата БРИКС, съставена от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка има за цел да оспори доминантното положение на щатския долар, въведеждайки нова валута за разплащане за международни сделки. 

Този ход привлече други държави от Изтока да се присъединят към блока, тъй като те също желаят да намалят зависимостта си от щатския долар и да насърчат собствените си валути.

Много развиващи се страни от Африка, Близкия изток и Югоизточна Азия също проявиха интерес да се присъединят към алианса. В момента се обсъжда възможността за разширяване на групата до БРИКС+, като решението може да бъде взето на следващата среща на върха през август 2023 г.

Държавите, които са изразили интерес да се присъединят към БРИКС до момента са:

Алжир, Аржентина, Бахрейн, Бангладеш, Беларус, Египет, Индонезия, Иран, Казахстан, Мексико, Никарагуа, Нигерия, Пакистан, Саудитска Арабия, Сенегал, Судан, Сирия, Тайланд, Тунис, Турция, Обединени арабски емирства, Уругвай, Венецуела, и Зимбабве.

От тези държави Алжир, Аржентина, Бахрейн, Египет, Индонезия, Иран, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства са подали официални заявления за присъединяване към алианса.

Следващата среща на върха на БРИКС е планирана да се проведе в Кейптаун, Южна Африка, през август 2023 г. Блокът от пет държави ще вземе колективно решение за въвеждане на нова валута за уреждане на световната търговия.

Това развитие постави щатския долар в несигурно положение, тъй като светът вероятно ще разчита по-малко на него. Този ход може да окаже допълнителен натиск върху долара, което да доведе до неговия спад.

Точните подробности за валутата на БРИКС, като например нейното име, стойност и дата на пускане, все още не са известни. Най-вероятно това ще бъде другата важна тема, която членовете ще обсъдят  предстоящата среща на върха на БРИКС.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

12 Отговори на “БРИКС: Ето всички държави които искат да се присъединят”
  • Стаиков,

   Ха ха обиждате професионални крадци и убиици,и геноцидно настроени,,,като сащ и Англия с еврейските им братя по ценности…..те ще излязат от блатото,,някоя нова Хирошима,,някои грабеж като българските златни грабежи,,,и като се върнат в авганистан да им смучат от природните залежи и тн…тва са професионални престъпници с лице и помощ от държавни структури,,,винаги ще грабят ,,,то затова злото не може да се изчисти,,защото е сраснато с държавата…за да изчезне това зло само ядрена зима за всички инак всичко е безмислено

 1. Тухли и киреч,

  Тухларите си вярват, че ще сринат единствената конвертируема в цял свят валута! Всички тези паляци държат парите си в долари. Защо ли? 🙂

  • Дядо Щукар,

   И ти си мислиш, че това е непреходно? Ако тази тенденция не плашеше световния паразит, той нямаше да унищожи Ирак и Либия. А това, което се случва в момента намалява възможностите САЩ да пласират зелена хартия, необезпечена с нищо, а срещу това да получават реални активи. Това наистина става проблем, затова не бъди такъв оптимист.

 2. Като знам колко отне на еврото да се въведе в държави с подобна икономика и интереси, не виждам как ще стане тук. Ще има да го показват в близките 10 години.

 3. Джонката,

  Щото са и за.люхани и за.блудени като теб. Ехе, кво е хубаво начи да има 32 трилиона зелена шума ДЪЛГ.

 4. Иванов,

  Федералният резерв покрива долара с 8300 тона злато.Брикссумарно няма това количество.

  • Федералният резерв е празен. Толкова сте промити от натовската пропаганда, че чак е плашещо

 5. Така вече и резервите на Хитлер са изчерпани според мен въпреки плечкосванията му за милиарди .. Дълги години ни лъгаха нацистите от САЩ израелска нотка от Холивуд

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.