НАЧАЛО Други

Епичен скок на цените на криптовалутите, прогнозира бивш директор на Goldman Sachs

май 11, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Епичен скок на цените на криптовалутите, прогнозира бивш директор на Goldman Sachs

Според бившия изпълнителен директор на Goldman Sachs, Раул Пал през следващите шест месеца се очаква крипто пазарите да преживеят бърз скок, който да надмине предишния подем през 2019 г.

По време на интервю с Натаниел Уиттемор в предаването “The Breakdown“, Пал, експерт по макроикономика, изрази убеждението си, че крипто индустрията е готова за значителен ценови скок.

Според Пал настоящата ситуация се различава от 2019 г., когато имаше продължително отдръпване, тъй като балансите на световните централни банки се свиха временно. Като се имат предвид настоящите глобални обстоятелства и тяхната траектория, Пал очаква по-бърз темп.

Той сравни настоящия цикъл с периода между 2015 и 2016 г., характеризиращ се със значително възходящо движение, което все още продължава.

То ще бъде последвано от странична корекция с продължителност около пет месеца, която ще завърши с нов значителен подем, тъй като централните банки ще се намесят активно.

Пал също така прогнозира, че притокът на инвестиции в рисков капитал и последващото разработване на продукти по време на мечия пазар ще стимулира иновациите и ще увеличи приемането на криптовалутите.

Той предполага, че естеството на това приемане остава несигурно, тъй като то може да възникне в различни сектори, включително игри, дигитална идентификация, NFT, Web3 или децентрализирани финанси (DeFi).

Разнообразието от потенциални източници на приемане прави перспективата особено интригуваща.

Освен това Пал очаква хедж фондовете за традиционни финанси (TradFi) да заделят капитал за криптовалути, вливайки значителна ликвидност в пазарите на дигитални активи.

Той подчерта огромния размер на глобалната индустрия на хедж фондовете в TradFi, която възлиза на $3 трилиона, включваща предимно пенсионни фондове, държавни инвестиционни фондове, инвестиции с висока стойност и индивидуални пенсионни сметки (IRA).

За разлика от тях общата стойност на всички крипто хедж фондове взети заедно е само около $5 милиарда, което представлява едва 1% от първите.

Следователно Пал предвижда значителен приток на дългосрочен, значителен капитал в крипто пространството, което ще реши въпроса с неликвидността на вторичните пазари и потенциално ще стабилизира тяхната волатилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.