Home

Епичен скок на цените на криптовалутите, прогнозира бивш директор на Goldman Sachs

11.05.2023 10:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Епичен скок на цените на криптовалутите, прогнозира бивш директор на Goldman Sachs

Според бившия изпълнителен директор на Goldman Sachs, Раул Пал през следващите шест месеца се очаква крипто пазарите да преживеят бърз скок, който да надмине предишния подем през 2019 г.

По време на интервю с Натаниел Уиттемор в предаването “The Breakdown“, Пал, експерт по макроикономика, изрази убеждението си, че крипто индустрията е готова за значителен ценови скок.

Според Пал настоящата ситуация се различава от 2019 г., когато имаше продължително отдръпване, тъй като балансите на световните централни банки се свиха временно. Като се имат предвид настоящите глобални обстоятелства и тяхната траектория, Пал очаква по-бърз темп.

Той сравни настоящия цикъл с периода между 2015 и 2016 г., характеризиращ се със значително възходящо движение, което все още продължава.

То ще бъде последвано от странична корекция с продължителност около пет месеца, която ще завърши с нов значителен подем, тъй като централните банки ще се намесят активно.

Пал също така прогнозира, че притокът на инвестиции в рисков капитал и последващото разработване на продукти по време на мечия пазар ще стимулира иновациите и ще увеличи приемането на криптовалутите.

Той предполага, че естеството на това приемане остава несигурно, тъй като то може да възникне в различни сектори, включително игри, дигитална идентификация, NFT, Web3 или децентрализирани финанси (DeFi).

Разнообразието от потенциални източници на приемане прави перспективата особено интригуваща.

Освен това Пал очаква хедж фондовете за традиционни финанси (TradFi) да заделят капитал за криптовалути, вливайки значителна ликвидност в пазарите на дигитални активи.

Той подчерта огромния размер на глобалната индустрия на хедж фондовете в TradFi, която възлиза на $3 трилиона, включваща предимно пенсионни фондове, държавни инвестиционни фондове, инвестиции с висока стойност и индивидуални пенсионни сметки (IRA).

За разлика от тях общата стойност на всички крипто хедж фондове взети заедно е само около $5 милиарда, което представлява едва 1% от първите.

Следователно Пал предвижда значителен приток на дългосрочен, значителен капитал в крипто пространството, което ще реши въпроса с неликвидността на вторичните пазари и потенциално ще стабилизира тяхната волатилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.