НАЧАЛО Други

БРИКС: Две държави от съюза увеличиха значително търговията помежду си

07.05.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Две държави от съюза увеличиха значително търговията помежду си

През първите месеци на 2024 г. Индия отбеляза забележителен ръст на износа си за Иран, с 20% скок, възлизащ на $269 милиона, според доклад на Tehran Times.

Сравнявайки цифрите от същата времева рамка през 2023 г., износът на Индия за Иран възлиза на $224 милиона, което бележи значително увеличение. Въпреки това, вносът от Иран в Индия има контрастираща тенденция, намалявайки с 19% до $108 милиона през първите месеци на годината.

Обменът на стоки между двете нации демонстрира динамична промяна. Трябва да се отбележи, че основният износ на Индия за Иран включва кюспе от маслодайни семена, ориз и плодове, докато Иран изнася предимно плодове, суровини за оцветяване и петролни продукти за Индия.

Износът на Иран за Индия през иранската календарна година, приключваща на 19 март, възлиза на забележителните $2.217 милиарда, което отразява положителна траектория в сравнение с предходната година.

Забележително е, че търговският баланс на Индия с Иран се измести положително, забележително развитие, както беше разкрито от Министерството на търговията и промишлеността на Индия, надхвърляйки границата от $200 милиона само през януари.

Важно е да се отбележи, че петролните продукти остават значителен внос за Индия от Иран, ескалирайки с 26% до $221 милиона през 2023 г. Обратно, износът на Индия за Иран отбеляза спад от 35%, възлизайки на $1.187 милиарда през периода януари – декември 2023 г. , в сравнение с $1.847 милиарда през предходната година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.