НАЧАЛО Други

БРИКС: Бум на износът на Саудитска Арабия след присъединяването към съюза

ноември 9, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Бум на износът на Саудитска Арабия след присъединяването към съюза

След като получи покана да се присъедини към икономическия алианс БРИКС, Саудитска Арабия е готова да отбележи рязък ръст на износа, а бизнес ангажираността ѝ ще нарасне с 12%.

Този ръст е особено очевиден при издаването на сертификати за произход (СО). В резултат на това през следващите месеци се очаква значително увеличение на броя на предприятията, които ще навлязат на експортния пазар.

Само през месец октомври Министерството на промишлеността и минералните ресурси е обработило общо 38,988 сертификата за произход, което е значително увеличение в сравнение с 34,745-те сертификата, обработени през септември. Този ръст подчертава значителния интерес на бизнеса към използване на възможностите за износ след включването на Саудитска Арабия в алианса БРИКС.

По-рано тази година блокът БРИКС изненада международната общност, като прие в състава си шест нови членове, сред които Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Иран, Египет, Етиопия и Аржентина. Сега това решение е на път да донесе ползи както за блока, така и за участващите държави.

Всъщност се очаква интеграцията на Саудитска Арабия в БРИКС да доведе до ръст на износа, като участието ѝ ще се увеличи значително с 12%. Тази статистика отразява рязкото увеличаване на сертификатите за произход, които са от решаващо значение за идентифициране на страната на произход на изнасяните стоки.

Също така това увеличение означава нарастващ интерес на дружествата към участие в международната търговия. Следователно, предвид присъствието на Саудитска Арабия в блока на БРИКС, се очакват широки възможности.

Издаването на тези лицензи е тясно свързано с нарастването на обема на инвестициите. Според доклада инвестициите, свързани с тези лицензи, възлизат на приблизително $1.41 милиарда. Очаква се тази цифра да продължи да се покачва през цялата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “БРИКС: Бум на износът на Саудитска Арабия след присъединяването към съюза”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.