НАЧАЛО Биткойн

БРИКС: Биткойн ще срине долара според американски милиардер

12.03.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Биткойн ще срине долара според американски милиардер

Известният американски мениджър на хедж фондове Бил Акман наскоро обсъди потенциалния спад на щатския долар, като предположи, че Биткойн или нововъзникващата валута на БРИКС може да ускори неговия упадък.

След като Биткойн достигна рекордно високо ниво от над $72,000, сред инвеститорите се забелязва преориентиране към криптовалутите за печеливши възможности. Тази тенденция оказва натиск върху щатския долар, като все по-голям брой търговци се насочват към BTC за инвестиционни печалби.

Акман изтъкна, че въпреки интензивното потребление на енергия за добив на Биткойн, неговата рязко нарастваща стойност привлича нови инвеститори. Той призна, че обмисля сам да закупи Биткойн, признавайки ролята му за преоформянето на финансовия пейзаж.

Той предупреди да не се пренебрегват предизвикателствата, пред които е изправен щатският долар, тъй като и Биткойн, и евентуалната валутата на БРИКС имат за цел да оспорят господстващото му положение.

В спекулативния сценарий, очертан от Акман, той изтъкна потенциалните последици от рязкото покачване на цената на Биткойн, включително повишената активност на добива и потреблението на енергия, което може да подхрани инфлацията и да отслаби допълнително долара. Той предположи, че тази обратна връзка може да доведе до крайни резултати като безкраен растеж на Биткойн, рязко покачване на цените на енергията и икономическа нестабилност.

Отчитайки тази динамика, Акман намекна за възможността за придобиване на Биткойн за инвестиционни цели, отразявайки нарастващите настроения сред милиардерите, които губят доверие в дългосрочната жизнеспособност на щатския долар. Междувременно основателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, се включи, като насърчи Акман да обмисли Биткойн, но предложи различна гледна точка за неговото въздействие, подчертавайки как операциите по добив на Биткойн всъщност могат да намалят разходите за електроенергия за потребителите като цяло.

Отговорът на Сайлор подчертава продължаващия дебат относно ролята на Биткойн в световния финансов пейзаж и потенциалните му последици за традиционните валути като щатския долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Бившият директор на Twitter разкри нова система за копаене на Биткойн

Компанията за разплащания Block, известна преди като Square, разкри намерението си да разработи система за добив на Биткойн (BTC) в отговор на предизвикателствата, пред които са изправени майнинг компаниите.

24.04.2024 12:40 1 мин. четене

БРИКС: Зарязването на долара – основната тема на предстоящата среща в Русия

Според неотдавнашно изявление на дипломат акцентът на срещата на върха на БРИКС през 2024 г. ще бъде поставен главно върху програмата за дедоларизация.

24.04.2024 12:00 2 мин. четене

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.