НАЧАЛО Други

БРИКС: Американски сенатор сподели опасенията, относно промяната на валутния пейзаж

май 10, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Американски сенатор сподели опасенията, относно промяната на валутния пейзаж

Според Ранд Пол, сенатор от щата Кентъки, политиката на правителството на САЩ, както във външната политика, така и във фискалната сфера води до ситуация, в която различни държави, включително страните от БРИКС, се обединяват срещу щатския долар.

По време на интервю за Fox Business, Пол изрази загриженост за нарастващата изолация на САЩ, тъй като външните сили създават съюзи, за да осъществяват търговия, без да разчитат на долара.

Противно на общоприетото схващане, Пол твърди, че не само Китай и Русия, които са видни членове на БРИКС, но и страни като Иран, Северна Корея и Саудитска Арабия активно търсят алтернативи на щатския долар.

Сенаторът смята, че световната търговия постепенно се измества от щатския долар, като се позовава на фактори като външнополитически решения, които са обтегнали отношенията с противниците и са ги тласнали по-близо един до друг.

Той признава, че макар някои от тези държави да носят отговорност за действията си, това е и реакция на неблагоприятната политика на САЩ.

Пол изтъкна и свободната парична политика, провеждана от правителството, която според него води до загуба на стойността на долара.

В резултат на това държавите стават свидетели на обезценяване на доларовите си резерви.

В заключение сенатор Пол сподели предположението, че статутът на щатския долар като резервна валута е застрашен поради комбинация от фактори, включващи както външнополитически решения, така и фискална безотговорност.

Той предупреди, че ако САЩ се отнасят небрежно към валутата си и продължат да трупат огромни дългове, стойността на долара може да намалее, което може да доведе до загуба на статута му на резервна валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.