Home

БРИКС: Американски сенатор сподели опасенията, относно промяната на валутния пейзаж

10.05.2023 8:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Американски сенатор сподели опасенията, относно промяната на валутния пейзаж

Според Ранд Пол, сенатор от щата Кентъки, политиката на правителството на САЩ, както във външната политика, така и във фискалната сфера води до ситуация, в която различни държави, включително страните от БРИКС, се обединяват срещу щатския долар.

По време на интервю за Fox Business, Пол изрази загриженост за нарастващата изолация на САЩ, тъй като външните сили създават съюзи, за да осъществяват търговия, без да разчитат на долара.

Противно на общоприетото схващане, Пол твърди, че не само Китай и Русия, които са видни членове на БРИКС, но и страни като Иран, Северна Корея и Саудитска Арабия активно търсят алтернативи на щатския долар.

Сенаторът смята, че световната търговия постепенно се измества от щатския долар, като се позовава на фактори като външнополитически решения, които са обтегнали отношенията с противниците и са ги тласнали по-близо един до друг.

Той признава, че макар някои от тези държави да носят отговорност за действията си, това е и реакция на неблагоприятната политика на САЩ.

Пол изтъкна и свободната парична политика, провеждана от правителството, която според него води до загуба на стойността на долара.

В резултат на това държавите стават свидетели на обезценяване на доларовите си резерви.

В заключение сенатор Пол сподели предположението, че статутът на щатския долар като резервна валута е застрашен поради комбинация от фактори, включващи както външнополитически решения, така и фискална безотговорност.

Той предупреди, че ако САЩ се отнасят небрежно към валутата си и продължат да трупат огромни дългове, стойността на долара може да намалее, което може да доведе до загуба на статута му на резервна валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.