НАЧАЛО Други

БРИКС: 20 държави, които могат да се насочат към съюза през 2024 година

19.12.2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: 20 държави, които могат да се насочат към съюза през 2024 година

След успешното начинание за разширяване на състава с шест държави по време на годишната среща на върха през 2023 г., алиансът БРИКС получи заявления от още 20 държави, които се стремят да се присъединят към коалицията през 2024 г.

Посланикът на алианса Анил Сооклал подчерта този рязък ръст на интереса от страна на държави, които се стремят да станат част от нарастващото влияние на алианса:

Над 20 държави официално подадоха заявления за присъединяване към БРИКС, като подобен брой държави изразиха своя интерес.

По-рано тази година БРИКС отправи покани към Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Египет, Етиопия, Аржентина и Иран. Аржентина обаче отклони поканата след избирането на Хавиер Милей за неин президент. Междувременно Нигерия и Пакистан са сред 20-те държави, които се борят за включване в предстоящото обявяване на разширяването.

Икономическият съюз БРИКС отбеляза значителен ръст през последните месеци не само чрез разширяване на членския си състав, но и чрез засилване на глобалното си въздействие. Инициативите му за намаляване на зависимостта от долара отбелязаха значителен напредък, като допринесоха за постигане на многополюсност.

Сред потенциалните 20 кандидати са Афганистан, Алжир, Бангладеш, Куба, Еквадор, Индонезия, Нигерия, Пакистан, Сенегал, Судан, Венецуела, Уругвай и Тайланд. По-специално, Нигерия и Пакистан вече изразиха стремежа си да се присъединят към алианса в близко бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Как технологичните гиганти манипулират фондовия пазар

В сферата на финансите действията на технологичните гиганти оказват значително влияние върху цените на акциите. Зад фасадата на иновациите и промените се крият сложни стратегии, създадени с цел да влияят на пазарите и да увеличават печалбите.

25.02.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “БРИКС: 20 държави, които могат да се насочат към съюза през 2024 година”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.