НАЧАЛО Други

Борис Джонсън получил £1 милион като дарение от крипто инвеститор

януари 17, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Борис Джонсън получил £1 милион като дарение от крипто инвеститор

Бившият министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън е получил рекордно дарение от £1 милиона от базиран в Тайланд крипто инвеститор и акционер в голяма крипто борса.

Актуализираният в петък регистър на интересите разкрива как Кристофър Харборн е направил рекордното дарение на Boris Johnson LTD, политическия офис на бившия премиер, който финансира дейността му. Регистърът на интересите се води обикновено от правителствен орган, за финансовите интереси на неговите членове. В регистъра се вписват интереси, които потенциално могат да окажат неетично или незаконно влияние върху служебните задължения на членовете.

Регистърът разкрива също така как Джонсън е получил повече от четвърт милион паунда от блокчейн компанията ParallelChain Lab за лекция, която е изнесъл в Сингапур.

През 2021 г. бе съобщено как Харбърн, използващ псевдоним Чакрит Сакункрит, е притежавал акции в крипто борсата Digifinex между 2017 и 2018 г. През 2019 г. Харбърн започва да допринася за финансирането на кампании в подкрепа на Брекзит и според съобщенията е дарил £15 милиона на Консервативната партия на Обединеното кралство, Партията на Брекзит и Реформаторската партия на Обединеното кралство.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво стои зад отскока на цените според платформи за анализ


Подкрепа за Борис и крипто

Преди това Харбърн е участвал в няколко групи, фокусирани върху блокчейн и крипто, в т.ч:

  • Digital Currencies Governance Group (DCGG), група от застъпници за криптовалути в Обединеното кралство, която през първите си шест месеца е посочила Харбърн като лобист.
  • Blockchain Research Fund на INSEAD, блокчейн инициатива, финансирана от Харбърн и създадена от бившия му университет. INSEAD също е включен в списъка с партньори на DCGG.
  • Seamico Securities, дружество за финансови услуги. Харбърн е включен в списъка на Bloomberg под тайландската си самоличност като бивш член на борда на директорите. Преди четири години Seamico прави планове за токенизиране на сектора на недвижимите имоти.
  • Singular AI Consulting Limited, технологична компания (разпусната към октомври 2022 г.), съоснована от Харбърн и съоснователя и главен изпълнителен директор на Genesis, Марко Андреас Стренг.

Джонсън подава оставка през юли 2022 г. след поредица от скандали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Ето на какво се дължи ускорената дедоларизация според Лин Олдън

Макроикономическият експерт Лин Олдън идентифицира два важни фактора, които подхранват вълната на дедоларизация.

май 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.