НАЧАЛО Биткойн

Ето какво стои зад отскока на цените според платформи за анализ

януари 16, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво стои зад отскока на цените според платформи за анализ

Биткойн се сблъска със скептицизъм, след като проби някои ключови нива на съпротива миналата седмица.

Седмичното затваряне изтри загубите, последвали срива на FTX, като към момента на писане на статията Биткойн все още се държи над $20,000. В последните 24 часа криптовалутата дори достигна $21,340.

От “Material Indicators” посочиха 21-седмичната пълзяща средна на $18,600 като важно ниво на подкрепа за възходящата тенденция на Биткойн.

Още една стена от търсене за $11 милиона, поставена за защита на върха на Биткойн от 2017. Задържането над това ниво е символично и увеличава вероятността за удължаване на ралито, но според мен задържането на 21-седмичната МА е от решаващо значение за устойчив възход. [Традиционните пазари в САЩ] са затворени в понеделник за Деня на Мартин Лутър Кинг. Волатилността продължава.

В предишна публикация посочиха, че китовете помагат да се подкрепи цената на Биткойн.

[Графиката] показва, че кит [бута цената] нагоре и вероятно се опитва да натисне BTC, за да се възползва от неликвидността в тъмните зони нагоре.

btc

На 15 януари индексът на страх и алчност на Биткойн достигна най-високото си ниво от април 2022 г. насам, отчитайки 52, което е неутрално настроение. Този ход бележи значителна промяна в сравнение с предходните седмици. Показателят прекара по-голямата част от миналата година в територията на “екстремен страх”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите ще се възстановят, но ще отнеме време


Отразявайки до голяма степен споделеното от Material Indicators, изследователската компания Santiment посочи един основен фактор, който стои зад силата на Биткойн – активността на китовете.

През десетте дни до 15 януари големи и малки китове добавиха към позициите си, предизвиквайки верижна реакция на търсенето и предлагането. Общо за този период те закупиха 209,700.

Това, твърдят от Santiment, е “окончателно обяснение за това защо цените на криптовалутите отскочиха”.

santiment

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене