Home

Бомбастична прогноза за цената на златото

18.04.2024 18:15 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бомбастична прогноза за цената на златото

Златото преживява рязък ръст на бичите настроения, тъй като цените му се покачват на графиките през април 2024 г. Само в сряда цената на златото се повиши с близо 18 пункта, което представляваше увеличение от 0.75% в рамките на 24 часа.

Графиката XAU/USD е свидетел на исторически върхове, тъй като както инвеститорите на дребно, така и институционалните инвеститори се насочват към благородния метал.

Стремежът да се инвестира в злато достигна безпрецедентни нива, предизвикан от ескалиращия конфликт в Близкия изток. Напрежението между Иран и Израел се засили след изстрелването на безпилотни ракети от страна на Ислямската република, които бяха прихванати от “Железния купол“. Това развитие разтревожи световните капиталови пазари, което доведе до рязка корекция на цените. Въпреки това златото се превърна в сигурно убежище по време на конфликти, възползвайки се от сътресенията.

Старши стратегът по суровините на Bloomberg, Майк Макглоун, точно прогнозира, че цените на златото могат да достигнат $2,300 през второто тримесечие на 2024 г. Неговият опит с точни прогнози вдъхна увереност на пазара по отношение на оценките му.

Макглоун прогнозира, че цените на златото потенциално биха могли да нараснат до $7,000 някъде през 2025, след като започнат да привличат значителен покупателен интерес. Както институционалните инвеститори, така и инвеститорите на дребно агресивно трупат злато, което води до повишаване на цената му. Освен това централните банки на развиващите се страни закупуват големи количества злато на стойност милиарди, за да подсилят резервите си.

Той направи тази прогноза през 2023 г., позовавайки се на очакваното завръщане на количествените улеснения (QE), които според него благоприятстват цените на златото спрямо щатския долар и фондовия пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.