НАЧАЛО Биткойн

Бомбастична прогноза за цената на Биткойн за следващото десетилетие

17.05.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бомбастична прогноза за цената на Биткойн за следващото десетилетие

На фона на възхода на спот Биткойн ETF и неотдавнашното халвинг събитие, заедно със значителни скокове на цените, вниманието върху криптовалутите увеличава.

Прогнозите на JPMorgan Chase предполагат, че блокчейн технологията може да доведе до годишни спестявания от $120 милиарда за банките, докато PwC прогнозира потенциално добавяне на $2 трилиона към световния БВП до 2030 г.

Появиха се различни прогнози: Bernstein прогнозира $150,000 до следващата година, JPMorgan прогнозира подобна цифра до края на десетилетието, Кати Ууд от Ark Invest вижда $1.5 милиона на хоризонта, а Майкъл Сейлър дори предполага, че цената се насочва към $5 милиона. Трябва да се отбележи, че нито един надежден източник не предвижда бъдещата цена на Биткойн да падне значително под текущите нива.

В своя анализ Ерик Еделман, основател на финансовия мениджър Edelman Financial Services, предвижда обещаваща перспектива за бъдещата ценова траектория на Биткойн. Той предполага, че въз основа на ясна аритметика криптовалутата потенциално може да достигне $420,000 до края на десетилетието. Тази прогноза се корени в изследването на Еделман на индустриални проучвания, особено тези, проведени от Franklin Templeton, които разкриват намерения сред финансовите съветници да разпределят средно 2.5% от активите за Биткойн.

Като се вземе предвид значителното колективно управление на $8 трилиона от независими регистрирани инвестиционни съветници (RIA), Еделман изчислява, че над $150 милиарда могат да се влеят в пазара на криптовалути. Тази спекулация се простира до разпределения от различни институционални инвеститори, семейни офиси, пенсионни фондове и инвеститори на дребно, като допълнително усилва потенциалния приток на капитал в криптоактива.

Еделман подчертава уникалността да се предвиди бъдещата цена на Биткойн, което се дължи на неговата фиксирана динамика на предлагане. За разлика от традиционните активи, ограниченото предлагане на BTC от 21 милиона монети предлага сравнително ясен анализ на търсенето и предлагането.

Докато по-оптимистичните прогнози от лица като Кати Ууд и Майкъл Сейлър разчитат на по-големи средни разпределения за Биткойн, Еделман подчертава важността на обективната оценка и математическите принципи при оценката на инвестиционните възможности.

Той признава присъщите сложности като неравностойно притежаване на активи и разнообразно поведение при разпределение, но твърди, че неговият анализ предоставя фундаментална рамка за оценка на потенциала за растеж на Биткойн в рамките на инвестиционните портфейли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.