НАЧАЛО Биткойн

Биткойн не е инвестиция, нито валута според президент на Федералния резерв

16.05.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн не е инвестиция, нито валута според президент на Федералния резерв

Президентът на Федералната резервна банка на Минеаполис Нийл Кашкари отново разкритикува Биткойн, заявявайки, че практическата полза от криптовалутата е ограничена.

В речта си на конференцията “Williston Basin Petroleum 2024” Кашкари отхвърли BTC и като инвестиция, и като валута.

Тази позиция е в съответствие с дългогодишния скептицизъм на Кашкари към Биткойн и по-широката крипто индустрия. По-рано тази година той постави под съмнение ефективността на BTC като средство за хеджиране на инфлацията, подчертавайки това, което той възприема като негов провал в това отношение. През ноември 2022 г. Кашкари определи цялата крипто концепция като “глупост” след срива на борсата FTX. Скептицизмът му датира още по-отдавна, за което свидетелства определението му от 2021 г., че индустрията се състои до голяма степен от “измами и хайп“.

Що се отнася до паричната политика, Кашкари се застъпи за поддържане на стабилни лихвени проценти от страна на Федералния резерв. Въпреки очакванията за намаляване на лихвите той предполага, че централната банка трябва да събере повече данни, за да оцени траекторията на инфлацията. Този предпазлив подход съвпада с акцента на председателя на Фед Джером Пауъл върху търпението и доверието в настоящата политическа рамка.

Последният скок на цената на Биткойн, която надхвърли $66,000 за първи път от началото на май, последва положителните данни за инфлацията в САЩ. Макар че все още може да се очаква Фед да осъществи намаление на лихвените проценти, позицията на Кашкари подчерта значението на задълбочения анализ и обмисляне при преодоляването на икономическата несигурност, особено по отношение на динамиката на инфлацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто кит инвестира над $100 милиона в Биткойн – оптимизма на пазарите се завръща

На фона на неотдавнашната волатилност на Биткойн крипто кит натрупа 1,590 BTC от топ крипто борсата Binance.

20.05.2024 10:00 1 мин. четене

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.