НАЧАЛО Биткойн

Бомбастична прогноза за цената на Биткойн от изкуствен интелект

26.01.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бомбастична прогноза за цената на Биткойн от изкуствен интелект

След дългоочакваното одобрение на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF), Сега вниманието се насочва към предстоящото халвинг събитие BTC, насрочено за април 2024 г.

Общите настроения на пазара на криптовалути, според индекса на страха & алчността на CoinMarketCap, понастоящем са неутрални. Отчитайки несигурността, преобладаваща сред крипто инвеститорите,

Именно заради това бе потърсена прогноза от изкуствения интелект (AI) ChatGPT-4 по отношение на флагманската криптовалута.

При оптимистичен сценарий чатботът предвижда до края на 2024 г. Биткойн да се търгува в диапазона от $100,000 до $200,000. Тази прогноза се основава на потенциалното положително въздействие на халвинга на Биткойн.

Факторите, които допринасят за оптимистичната прогноза, включват повишено приемане от страна на инвеститори на дребно и институционални инвеститори, технологичен напредък в по-широкото блокчейн пространство и признаването на Биткойн като дигитално хранилище на стойност, подобно на “дигитално злато”.

Използването на решения за мащабируемост като Lightning Network може да повиши функционалността на Биткойн, докато продължаващата инфлация или икономическа нестабилност в традиционните финансови системи може да накара повече инвеститори да се насочат към Биткойн като хедж срещу обезценяване на фиатната валута.

Обратно, при песимистичен сценарий ChatGPT предвижда потенциален спад на цената на BTC между $10,000 и $15,000 до края на 2024 г.

Това може да е резултат от фактори като по-малко от очакваното положително въздействие на халвинга, негативни регулаторни промени, технологични недостатъци или успешни мащабни атаки срещу мрежата на Биткойн, конкуренция от страна на алтернативни криптовалути или подкрепяни от правителството дигитални валути, които отклоняват интереса и инвестициите от Биткойн.

Особено негативен резултат, съчетан с пренасищане на пазара или обща загуба на доверието на инвеститорите, би могъл да доведе до тази меча прогноза.


Тази статия не представлява финансов съвет!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Едуард Сноудън отново похвали Биткойн

Едуард Сноудън, известният бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност, отново изрази подкрепата си за Биткойн на 18 февруари.

21.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.