НАЧАЛО Крипто Крими

BlueBenx спира тегленията и уволнява служители – но защо?

август 14, 2022 14:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlueBenx спира тегленията и уволнява служители – но защо?

Според доклади бразилската платформа за крипто кредитиране BlueBenx е блокирала потребителските тегления.

Това се случва след предполагаем хак, който е източил $32 милиона. Въпреки че към момента няма много подробности за инцидента, бе съобщено, че компанията е уволнила повечето си служители.

BlueBenx се присъединява към дълъг списък на крипто компании, които правиха празни обещания за прекомерна възвръщаемост, която е неустойчива. Бразилският крипто заемодател обещаваше до 66% възвръщаемост за потребителите, които инвестират в криптовалути чрез различни вътрешни начини за печелене. За сравнение, един от най-успешните хедж фондове в света – Renaissance Technologies – отчита средни годишни печалби от 66% (преди комисионни) от 1988 до 2018 година.

В доклад на местния новинарски бюлетин “Portal do Bitcoin” се подчерта, че BlueBenx е спряла всички форми на тегления, след като е станала жертва на „изключително агресивна“ хакерска атака.  

Адвокатът на BlueBenx – Асурамайа Кутуми – твърди, че атаката е довела до загубата на $32 милиона. Инвеститорите остават скептични към тези твърдения, тъй като липсва яснота за предполагаемата хакерска атака. 
Неназован инвеститор каза пред Portal do Bitcoin, че има голяма вероятност това да е измама, защото сценарият, споделен от адвоката, звучи като “пълна глупост”, която според анонимния инвеститор, е фабрикация.

Проблемът с нереалистичната възвръщаемост

Липсата на доверие сред инвеститорите не е изненадваща предвид срива на няколко компании, на които се гласува високо доверие. Макар скептицизмът на инвеститорите да не е гаранция, че историята е фабрикувана, техните настроения отразяват нарастващото недоверие към платформи, обещаващи прекомерна възвръщаемост. Това, според редица пазарни участници, е признак, че пазарът узрява.

Твърде много криптоплатформи предлагат нереалистично висока доходност. Голяма част от тях се възползват от добри пазарни условия – по време на бичи пазар те успяват да направят добри залози и да осигурят обещаната възвръщаемост на потребителите си. Но техните стратегии твърде често са къща от карти. Те правят изключително рискови залози и стратегията им е уязвима към промяна на пазарните условия или неочаквано събитие, което би могло да дестабилизира пазарите. Такива събития се наричат “черни лебеди”, като този термин е въведен от математикът и рисков анализатор Насим Никълъс Талеб.     


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Историята винаги се разгръща по същия начин – спират се тегленията на средства, като същевременно се прикрива некомпетентността на управляващите лица.

Но в такива ситуации проблемът не е просто, че предварително обещаната на потребителите възвръщаемост не може да бъде предоставена – проблемът е, че подобна възвръщаемост някога е била обещана. Ако нещо звучи твърде хубаво, за да е истина – то вероятно не е.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене