НАЧАЛО Други

Blockwater с $3.4 милиона неизплатени задължения към TrueFi

октомври 10, 2022 17:58 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Blockwater с $3.4 милиона неизплатени задължения към TrueFi

Протоколът за необезпечени заеми за децентрализирано финансиране (DeFi) TrueFi се опитва да си върне средствата от своите длъжници.

Компанията наскоро издаде известие за неизпълнение на задълженията на Blockwater.

На 10 октомври фирмата за отпускане на заеми обяви, че е издала известие за неизпълнение на задължения на базираната в Корея Blockwater Technologies за пропуснато плащане по голям заем в стабилни монети.

Blockwater, фирма за инвестиции в крипто и блокчейн, стана последната засегната от пазарните условия фирма, която тази година вече погълна компании като Voyager Digital, Celsius и Three Arrows Capital.

Според известието Blockwater не е успяла да извърши последното си плащане по заем от $3.42 милиона в Binance USD (BUSD).

Заема на Blockwater в размер от над $3 милиона

TrueFi и Blockwater преструктурираха заема и удължиха срока на плащане през август, като инвестиционният посредник извърши 8 плащания на обща стойност $645,405 след преструктурирането. Въпреки това дължимата сума към момента на неизпълнението остава $2.96 милиона.

От TrueFi заявиха, че това е единственото обявено неизпълнение до момента и то “не засяга кредиторите в пуловете на TrueFi за предоставяне на стабилни монети USDC, TUSD, USDT, нито някой от портфейлите на TrueFi на капиталовия пазар.”

Представители на компанията заявиха, че TrueFi предпочита извънсъдебни решения за кредитополучатели в затруднено положение, но в този случай е потърсила административно производство като най-добър вариант за запазване на стойността за заинтересованите страни.

TrueFi твърди, че до момента е отпуснала необезпечени заеми на стойност над $1.7 милиарда и успешно е събрала около $1.5 милиарда под формата на погасителни вноски по 136 заема. 

Неизпълнението на задълженията от страна на Blockwater представлява около 2% от общата стойност на неизплатените задължения, заяви тя.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие


Компанията също така съобщи, че в момента улеснява активното отпускане на почти $140 милиона по 10 заема, като успокои инвеститорите, добавяйки:

Кредитната група на TrueFi вярва, че кредитният портфейл продължава да бъде в добро състояние и активно се стреми към подновяване на кредитите, като се има предвид продължаващото търсене от страна на кредитополучателите и подкрепата на основните кредитори.

Заема на Wintermute

Според приложението TrueFi Wintermute Trading все още има непогасен заем от $92 милиона USDT, а следващото плащане е дължимо на 15 октомври. Базираната в Лондон Wintermute беше експлоатирана за 160 млн. долара миналия месец и се появиха теории, че това е вътрешна работа. Ето защо е възможно TrueFi да се наложи да издаде още едно известие за неизпълнение през следващите няколко дни, което може да задълбочи проблемите ѝ.

Има още няколко заема от TrueFi, които трябва да бъдат изплатени този месец, включително 3.5 милиона USDC на MGNR Holdings, същата сума на фирмата за търговия със собствени средства Nibbio, 3.3 милиона USDC на Auros и 5 милиона USDC на Folkvang.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.