НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейнът на Binance задмина Етериум по този показател

декември 25, 2022 9:39 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейнът на Binance задмина Етериум по този показател

Броят на уникалните адреси в блокчейна BNB нарасна до такава степен, че мрежата вече надминава по този показател втората по пазарна капитализация криптовалута Етериум (ETH).

В съобщение, споделено от разработчиците на BNB Chain, те твърдят, че заради това нарастване са “най-голямата блокчейн мрежа от първи слой в света”. Данните от блокчейн тракера на BNB Chain показват, че мрежата има над 230 милиона уникални адреса, надминавайки 217-те милиона уникални адреса, наблюдавани в блокчейна на Етериум.

Мрежата на Биткойн все още е най-големият блокчейн от първи слой в света, с над 1 милиард уникални адреси. Въпреки това растежът на веригата BNB е значителен, тъй като надмина Етериум, която има много по-голяма и по-развита екосистема.

Разработчиците на BNB Chain изтъкнаха редица други статистики за мрежата, включително че през май тя е достигнала горна граница от 9.8 милиона транзакции на ден и че през октомври е успяла да достигне 2.2 милиона активни потребители на ден. Дневните активни потребители в мрежата се определят като уникални адреси, взаимодействащи със смарт договори на ден.

Растежът на мрежата се дължи на редица фактори, включително въвеждането на странични вериги за по-нататъшна поддръжка на ресурсоемки приложения, наред с други подобрения на производителността. Екипът на проекта също така отбеляза, че е финансирал с безвъзмездни субсидии строителите в мрежата и е създал програма за стимулиране на стойност $10 милиона за разработчици на децентрализирани приложения, които са привлекли повече потребители чрез своите творения.

Освен това мрежата стартира децентрализираната автономна организация (DAO) Avenger – API, който предупреждава потребителите на BNB Chain, когато взаимодействат с договори, които са били маркирани като злонамерени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите ще се покачат чувствително, ако това се случи – CoinBureau


Собственият токен на BNB Chain, BNB, редовно се изгаря от водещата криптовалутна борса Binance. Токенът първоначално беше продаден при първично предлагане на монети (ICO), за да се финансира развитието на Binance, и както е споменато в нейната бяла книга, Binance ще използва приходите си, за да изгаря токени, докато предлагането в обращение не спадне до 100 милиона.

През октомври Binance обяви, че при последното си тримесечно изгаряне на BNB токени е унищожила повече от 2 милиона токена, които по това време са били на стойност над $575 милиона.

Според съобщението на Binance в рамките на последното тримесечно изгаряне са изгорени общо 2,065,152.42 BNB, като общо 4,833.25 токена идват от Pioneer Burn Program на борсата, при която Binance отчита като изгорени BNB токени, които потребителите са загубили след погрешно изпращане на невъзстановими адреси и покрива загубите им с BNB, които е трябвало да бъдат изгорени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Кои са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи

Крис Бърниске, основател на Placeholder Capital, видна фигура в света на крипто рисковия капитал, определи кои според него са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи.

септември 27, 2023 9:00 1 мин. четене

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като “Dencun”, вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

септември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Един от най-големите одитори в света обяви подкрепата си за Етериум и публичните блокчейни

Пол Броуди от Ernest & Young, един от четирите най-големи световни одитори, смята, че частните блокчейни няма да имат шанс да издържат, ако повече протоколи се изграждат върху публични мрежи, особено Етериум.

септември 21, 2023 22:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.