НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейн мрежата на IOTA променя консесусния си механизъм

17.05.2024 3:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн мрежата на IOTA променя консесусния си механизъм

Блокчейн екосистемата IOTA обяви старта на своята тестова мрежа „IOTA 2.0“, предназначена да подобри мащабируемостта и сигурността.

Тази нова публична тестова мрежа има за цел да бъде екологосъобразена чрез намаляване на потреблението на енергия, което е привлекателно за компании, фокусирани върху екологични решения.

IOTA 2.0 на IOTA ще премине от консенсусен механизъм, познат като доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS), подобрявайки мащабируемостта и ефективността на мрежата. Тестовата мрежа елиминира централната структура, която преди управляваше мрежовия консенсус, като цели да се бори с влиянието на централизираните фигури и да проучва концепциите за ефективност и истинска децентрализация.

Новият консенсусен механизъм е предназначен да подобри сигурността на мрежата, като я направи по-устойчива на атаки и сривове“, твърдят от IOTA. Това подобрение е от решаващо значение за спечелване на доверие и разширяване на приемането в сектори като финансите, здравеопазването и смарт градовете.

От IOTA поясниха, че новата тестова мрежа е тестова среда за разработчици без реална стойност и може да има случайни рестартирания с „гратисен период“.

В социалните медии разработчиците приветстваха новата тестова мрежа на IOTA като крайъгълен камък, който предлага нови възможности за децентрализираната финансова екосистема. Някои смятат, че тя може да предизвика Етериум и да достигне пазарна капитализация от $1 милиард. Има дори коментари, според които IOTA се приближава до решение на блокчейн трилемата за мащабируемост, децентрализация и сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Крипто проект влиза в ново партньорство с Google Cloud

Фондацията Fantom влезе в стратегически съюз с Google Cloud, за да насърчи растежа на децентрализирани приложения (dApps) на своята платформа.

29.05.2024 14:30 1 мин. четене

Binance временно ще спре депозитите и тегленията на Етериум – ето кога

Binance наскоро разкри плановете си за кратка пауза в депозитите и тегленията в мрежата на Етериум.

28.05.2024 18:30 1 мин. четене

Ето кои са най-разработваните криптовалути в блокчейна BNB Chain

Компания за блокчейн анализи Santiment, публикува информация за алткойните, които привличат голям интерес от страна на разработчиците в BNB Chain – блокчейн мрежата на Binance.

27.05.2024 13:36 1 мин. четене

Terra Luna Classic се насочва към следващата си голяма актуализация

Genuine Labs, екипът за разработка зад Terra Luna Classic, представи предложение за надграждане v3.0.1, което включва значителни актуализации като SDK 47.

27.05.2024 12:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.