НАЧАЛО Биткойн

Близо 75% от Биткойн притежателите са на печалба в момента

юли 7, 2023 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Крипто пазарът напоследък бележи възходяща тенденция, която предизвиква нов оптимизъм в индустрията. Наскоро Биткойн, най-голямата криптовалута в световен мащаб, достигна 13-месечен връх от около $31,400, което доведе до увеличаване на печалбите на притежателите на Биткойн.

По данни на IntoTheBlock впечатляващите около 75% от притежателите на Биткойн в момента са в печеливши позиции. Това е забележително, тъй като означава най-високото ниво на рентабилност сред притежателите на Биткойн от март 2022 г. насам.

Въпреки това Биткойн претърпя лека корекция, след като достигна своя връх, в резултат на което стойността му се понижи под границата от $31,000, като към момента на писане на статията BTC се търгува на ниво около $30,500.

Неотдавнашното покачване на цената на Биткойн може да се отдаде на нарастващия интерес от страна на институционалните инвеститори.

Анализ, извършен от Ark Invest, разкри, че приблизително 70% от циркулиращото предлагане на BTC е останало недокоснато в продължение на поне една година. Тази констатация предполага нарастваща общност от ангажирани притежатели на Биткойн и отразява доверието, проявявано от дългосрочните инвеститори.

Независимо от това, данните на CryptoQuant показват спад в броя на дългосрочните притежатели на BTC през юли, което предполага, че някои лица може да са се възползвали от възходящата траектория на Биткойн, за да продадат притежанията си.

Въпреки че мнозинството от притежателите на Биткойн демонстрират дългосрочна увереност, тази неотдавнашна промяна в настроенията подчертава активния характер на поведението на инвеститорите и опортюнистичния подход на пазарните участници.

Освен това, тъй като Биткойн продължава да се развива, е интересно да се наблюдава как настроенията на инвеститорите и пазарната динамика оформят пейзажа на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.