НАЧАЛО Други

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

30.09.2022 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

BlackRock, най-големият мениджър на активи в света, планира да създаде нов ETF, който да се възползва от компаниите, работещи в метавселената, съобщи Bloomberg.

Новият фонд, iShares Future Metaverse Tech and Communications ETF, е най-новото навлизане в блокчейн екосистемата за базирания в Ню Йорк инвестиционен гигант. 

Компанията току-що стартира iShares Blockchain Technology UCITS ETF, който проследява лимитирания индекс на Нюйоркската фондова борса FactSet Global Blockchain Technologies, насочен към европейските клиенти.

През август BlackRock обяви, че си партнира с Coinbase, за да предостави на клиентите си възможности за търговия с криптовалути, попечителство, основна посредническа дейност и отчитане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум


BlackRock се присъединява към други традиционни финансови компании, които стартират фондове, съставени от компании с експозиция в мегавселената, включително Franklin Templeton, Invesco и Fidelity.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.