НАЧАЛО Крипто Крими

Бившият директор на Digitex призна за нарушаване на законите за борба с прането на пари

09.05.2024 4:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият директор на Digitex призна за нарушаване на законите за борба с прането на пари

Обвинението на Адам Тод за липса на програма за борба с прането на пари (AML), изискване на Закона за банковата тайна, бе обявена от прокуратурата на САЩ на 7 май във федералния съд на Южния окръг на Флорида.

Срещу Тод, бившия главен изпълнителен директор на Digitex, бяха повдигнати обвинения за това, че е позволил на платформата да предлага нерегистрирана платформа за търговия с фючърси на клиенти от САЩ от 2018 г. до 2022 г., без да прилага протоколи за борба с прането на пари и KYC.

Последиците от действията на Тод могат да доведат до присъда до пет години затвор или глоба от $250,000, въпреки че датата на произнасяне на присъдата все още не е оповестена. Това развитие на събитията следва осъждането на Чанпен Джао, бившия главен изпълнителен директор на Binance, който бе изправен пред подобни обвинения и получи присъда от четири месеца затвор през април.

Тод се оттегли от ролята си на главен изпълнителен директор на Digitex през октомври 2022 г. и от тогава служи като главен разработчик на Digitex Games от февруари 2023 г. През 2020 г., след значителен теч на данни в Digitex, който разкри поверителни потребителски данни, Тод обяви прекратяването на всички KYC проверки, въпреки предишните твърдения на платформата, че американските IP адреси са блокирани, а от потребителите се изисква да потвърдят местоположението си извън САЩ.

В допълнение към наказателните обвинения Тод и Digitex бяха подложени на граждански съдебни дела от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC). През 2022 г. CFTC заведе дело срещу Тод и Digitex, а през 2023 г. срещу тях беше издадено съдебно решение, с което се разпореждаше плащането на $16 милиона под формата на санкции и освобождаване от отговорност за неспазване на американските закони.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

22.05.2024 12:30 1 мин. четене

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

22.05.2024 1:00 2 мин. четене

Бум на измамните реклами в социалните мрежи, предупреждава създателя на Dogecoin

Били Маркъс, създателят на Dogecoin, известен като „Shibetoshi Nakamoto“, изрази загриженост във връзка с увеличаването на броя на измамните реклами в социалните медии и призова за по-силна защита на потребителите на криптовалути срещу измами и злонамерен софтуер.

21.05.2024 22:00 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.