НАЧАЛО Uncategorized

Бившият президент на FTX.US сподели за отношенията си със Сам Банкман-Фрийд

януари 15, 2023 20:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият президент на FTX.US сподели за отношенията си със Сам Банкман-Фрийд

Бившият президент на FTX US, Брет Харисън критикува Сам Банкман-Фрийд за това, че го е заплашвал, когато е предложили решения за реорганизация на управлението на американското подразделение на FTX. 

Харисън се оттегли от поста си на президент на FTX САЩ на 27 септември, което е около пет седмици преди FTX да се срине.

На 14 януари в серия от туитове той обясни как е бил нает “чрез SMS” през март 2021 г., след като е работил заедно с Банкман-Фрийд в нюйоркската търговска компания Jane Street в продължение на няколко години.

Той сподели още как шест месеца след началото на работата му в компанията в отношенията му със Сам започнали да пропадат. Тогава Харисън е започнал да се застъпва твърдо за разделяне и независимост на изпълнителните, правните служители и разработчиците на FTX US, но Банкман-Фрийд не е бил съгласен. 

В началото на април 2022 г. Харисън е подал официална жалба относно големи организационни проблеми, възпрепятстващи бъдещия успех на FTX. Тогава той е заявил, че ще подаде оставка, ако те не бъдат решени.

В отговор на това Харисън е бил заплашен от Сам, че ще бъде уволнен и че ще унищожи професионалната му репутация. Също така е бил инструктиран официално да се откажа от написаното и да поднесе извинение на Сам. Именно това е затвърдило решението на Харисън да напусне компанията.

В този ранен конфликт бившият глава на FTX US е видял “пълната му несигурност и непримиримост, когато решенията му бяха поставени под въпрос, злопаметността му и непостоянството на темперамента му“. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Управител на Фед за крипто: „Не искаме да пречим на иновациите“


Харисън описа поредица от тактики за сплашване и манипулиране, които Банкман-Фрийд е използвал срещу него и други колеги.

Брет сподели, че зависимости и психични проблеми може да са били допринасящи фактори, за промените в действията на SBF и първоначално се е чувствал съпричастен.

Що се отнася до обвиненията в измама, повдигнати срещу Банкман-Фрийд и други служители на FTX, Харисън заяви:

Никога не бих могъл да предположа, че в основата на този вид проблеми – които бях виждал в други по-зрели компании в кариерата си и вярвах, че не са фатални за успеха на бизнеса – стои измама за много милиарди долари.

Добавяйки, че ако някой от FTX US е подозирал или знаел истината щеше да докладва незабавно за случващото се.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Uncategorized Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене