НАЧАЛО Регулации

Управител на Фед за крипто: “Не искаме да пречим на иновациите”

януари 14, 2023 9:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Управител на Фед за крипто: “Не искаме да пречим на иновациите”

Управителят на Федералния резерв Мишел Боуман каза, че макар "дейностите с криптовалути да представляват значителен риск", Фед не иска да "възпрепятства иновациите". 

Мишел Боуман, член на Съвета на управителите на Федералната резервна система, говори за крипто, икономиката на САЩ и опитите на Фед да намали инфлацията по време на лидерско събитие на Асоциацията на банкерите във Флорида в Маями.

Коментирайки срива на криптоборсата FTX и други неотдавнашни събития в криптопространството, гуверньорът на ФЕД заяви: 

Тези събития ясно показаха, че дейностите, свързани с криптовалути, могат да представляват значителен риск за потребителите, бизнеса и потенциално за по-голямата финансова система.

Тя очаква някои банки да продължат да проучват “как да се ангажират с дейности, свързани с криптовалути, Боумън подчерта: 

Фед и другите банкови агенции ще продължат да се фокусират върху тази област с оглед на значителните рискове, които тези дейности могат да представляват. Но най-важното е, че не искаме да възпрепятстваме иновациите.

Тя подчерта, че регулаторите трябва да подкрепят иновациите, тъй като банковата индустрия трябва да се развива, за да съответства на потребителското търсене.

Боуман допълни:

Като възпрепятстваме иновациите, бихме могли да изтласкаме растежа в тази област в небанковия сектор, което ще доведе до много по-малко прозрачност и потенциален риск за финансовата стабилност. Обмисляме някои от тези въпроси и как би могъл да изглежда един регулаторен подход.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор предвижда скок от над 70% – ето защо


Борбата срещу инфлацията

Боуман каза, че подкрепя подхода на Федералният резерв. Управителят на Фед обясни, че от март миналата година Федерален комитет по операциите на открития пазар (FOMC) затяга паричната политика като увеличава лихвения процент по федералните фондове с 4-1/4 процентни пункта и намаляване на балансовите позиции.

Макар да отбеляза, че “през последните месеци наблюдаваме спад в някои измерители на инфлацията”, Боумън подчерта: 

Имаме още много работа за вършене, така че очаквам FOMC да продължи да повишава лихвените проценти, за да затегне паричната политика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.