НАЧАЛО Регулации

Управител на Фед за крипто: “Не искаме да пречим на иновациите”

14.01.2023 9:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Управител на Фед за крипто: “Не искаме да пречим на иновациите”

Управителят на Федералния резерв Мишел Боуман каза, че макар "дейностите с криптовалути да представляват значителен риск", Фед не иска да "възпрепятства иновациите". 

Мишел Боуман, член на Съвета на управителите на Федералната резервна система, говори за крипто, икономиката на САЩ и опитите на Фед да намали инфлацията по време на лидерско събитие на Асоциацията на банкерите във Флорида в Маями.

Коментирайки срива на криптоборсата FTX и други неотдавнашни събития в криптопространството, гуверньорът на ФЕД заяви: 

Тези събития ясно показаха, че дейностите, свързани с криптовалути, могат да представляват значителен риск за потребителите, бизнеса и потенциално за по-голямата финансова система.

Тя очаква някои банки да продължат да проучват “как да се ангажират с дейности, свързани с криптовалути, Боумън подчерта: 

Фед и другите банкови агенции ще продължат да се фокусират върху тази област с оглед на значителните рискове, които тези дейности могат да представляват. Но най-важното е, че не искаме да възпрепятстваме иновациите.

Тя подчерта, че регулаторите трябва да подкрепят иновациите, тъй като банковата индустрия трябва да се развива, за да съответства на потребителското търсене.

Боуман допълни:

Като възпрепятстваме иновациите, бихме могли да изтласкаме растежа в тази област в небанковия сектор, което ще доведе до много по-малко прозрачност и потенциален риск за финансовата стабилност. Обмисляме някои от тези въпроси и как би могъл да изглежда един регулаторен подход.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор предвижда скок от над 70% – ето защо


Борбата срещу инфлацията

Боуман каза, че подкрепя подхода на Федералният резерв. Управителят на Фед обясни, че от март миналата година Федерален комитет по операциите на открития пазар (FOMC) затяга паричната политика като увеличава лихвения процент по федералните фондове с 4-1/4 процентни пункта и намаляване на балансовите позиции.

Макар да отбеляза, че “през последните месеци наблюдаваме спад в някои измерители на инфлацията”, Боумън подчерта: 

Имаме още много работа за вършене, така че очаквам FOMC да продължи да повишава лихвените проценти, за да затегне паричната политика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.