НАЧАЛО Крипто Крими

Бишият директор на FTX изправен пред нови проблеми в съда

09.02.2024 14:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бишият директор на FTX изправен пред нови проблеми в съда

Сам Банкман-Фрийд, който преди това беше видна фигура в сферата на криптовалутите, ще се върне в съда на фона на опасения относно правното му представителство.

След като през ноември беше признат за виновен по множество обвинения, той очаква присъда, насрочена за март. Предстоящото явяване в съда, което е едно от първите му след процеса, е свързано с “Curcio” заседание.

Въпросното заседание има за цел да разгледа потенциални конфликти на интереси, в които са замесени адвокатите му Марк Мукаси и Тори Йънг, които представляват и друг изпълнителен директор – Алекс Машински, замесен в свързани правни въпроси.

Банкман-Фрийд, който преди това беше ключова фигура в FTX, значителна борса за криптовалути, се сблъска с арест след нейното падане през 2022 г. и впоследствие беше екстрадиран в САЩ.

Той е обвинен в редица престъпления, свързани с неправомерно управление на средства между FTX и Alameda.

Това развитие подчертава продължаващите сътресения в криптовалутния пейзаж, като хвърля светлина върху сложните правни предизвикателства, пред които са изправени неговите видни фигури.

Юридическото премеждие на Банкман-Фрийд подчерта неотложните въпроси на управлението и отчетността в рамките на бързо развиващия се крипто пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Фалшиви криптовалути използват БРИКС, за да крадат от инвеститорите

Изследователи в областта на сигурността установиха, че има тревожен ръст във фалшифицирането на криптовалути, като се обръща специално внимание на компаниите от списъка Fortune 100.

21.02.2024 7:00 2 мин. четене

Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в резултат на който бяха загубени BTC и ETH на стойност над $26 милиона.

19.02.2024 10:00 2 мин. четене

Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред потенциални последствия, които биха могли да окажат значително влияние върху начина, по който Съединените щати регулират и налагат спазването на правилата в крипто индустрията.

18.02.2024 11:00 2 мин. четене

Криптовалутите не са популярни сред терористите според част от правителството на САЩ

По време на неотдавнашните терористични инциденти в Израел се появиха твърдения, че криптовалутите са свързани с финансирането на насилието. 

16.02.2024 21:10 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.