НАЧАЛО Крипто Крими

Сам Банкман-Фрийд вероятно ще лежи не повече от 25 години според прокурор

ноември 6, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд вероятно ще лежи не повече от 25 години според прокурор

Бившият прокурор от Министерството на правосъдието на САЩ Ренато Мариоти наскоро представи информация за потенциалната продължителност на присъдата за Сам Банкман-Фрийд, като посочи 25 години затвор за бившия главен изпълнителен директор.

Мариоти смята, че макар максималната законова присъда за престъпленията на Банкман-Фрийд да е приблизително 115 години, федералните насоки за определяне на присъди играят важна роля. Тези насоки отчитат фактори като тежестта на престъпленията и криминалното минало на обвиняемия, за да определят по-реалистичен диапазон на присъдата.

Като се има предвид мащабът на престъпленията и поведението на Банкман-Фрийд по време на процеса, се очаква предложеният диапазон на присъдата да бъде голям.

При определянето на окончателната присъда съдията ще прецени и различни обстоятелства, включително разкаянието, сътрудничеството и въздействието върху жертвите. Мариоти смята, че съдия Каплан може да склони да прояви повече съчувствие към жертвите поради мащаба на измамата.

Бившият помощник-прокурор Кевин О’Брайън очаква присъда от 15 до 20 години, като подчертава свободата на преценка на съдията дори в рамките на насоките.

Въпреки сериозността на престъпленията му някои експерти смятат, че относително младата възраст на Банкман-Фрийд и потенциалът му за положителен принос могат да окажат влияние върху решението на съдията. Важно е, че престъпленията му са от финансово естество, което ги отличава от насилствените престъпления.

Интересна е също възможността за втори съдебен процес с отделни обвинения през март 2024 г. Министерството на правосъдието трябва да вземе решение по този въпрос до 1 февруари. Ако бъде признат за виновен по време на допълнителния процес, присъдата на Банкман-Фрийд може да бъде удължена.

Присъдите на свидетелите Каролин Елисън и Гари Уанг, чиито показания бяха от ключово значение в подкрепа на делото на Министерството на правосъдието срещу Банкман-Фрийд, засега остават неясни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.