НАЧАЛО Други

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

22.02.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

Въпреки този неуспех, оттогава индустрията се стабилизира, осигурявайки по-благоприятна среда за нови начинания.

Бившият главен юрисконсулт на FTX Кан Сун и бившият софтуерен разработчик на Alameda Research Армани Феранте, заедно с други ръководители на FTX, се впуснаха в ново начинание: пускането на крипто борса.

Тази нова платформа, Backpack, наскоро обяви старта си в единадесет американски щата и територии.

Backpack функционира като регулирана централизирана борса (CEX) в световен мащаб, като има планове за разширяване в допълнителни държави. Тя притежава лиценз за доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) от Дубайския регулаторен орган за виртуални активи (VARA), което ѝ позволява да обслужва различни категории инвеститори.

Backpack Exchange, която понастоящем е в бета-версия, предлага спот търговия и планира скоро да въведе разширени функции като маржин търговия и деривати.

Борсата дава приоритет на прозрачността и доверието на потребителите, като използва собствена блокчейн технология, за да гарантира, че потребителите поддържат контрол върху своите активи.

След срива на FTX, Сун и Феранте са решени да приложат научените уроци, за да дадат приоритет на защитата на потребителските активи и оперативната прозрачност.

Главният изпълнителен директор на Backpack Феранте изрази оптимизъм за бъдещето, като подчерта търпеливия и методичен подход към постигането на целите им.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

БРИКС: Китай продължава да доминира в рамките на съюза

Създаването на БРИКС, която първоначално включваше Бразилия, Русия, Индия и Китай, може да се проследи до публикация от 2001 г. на икономиста от Goldman Sachs Джим О’Нийл.

15.04.2024 18:34 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.