НАЧАЛО Крипто Крими

Бивш директор на FTX иска намалена присъда от 18 месеца

16.05.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш директор на FTX иска намалена присъда от 18 месеца

В неотдавнашна съдебна жалба правният екип на Райън Саламе се застъпи за максимална присъда от 18 месеца за бившия съизпълнителен директор на FTX Digital Markets на фона на обвиненията, които отекнаха в цялата крипто сфера, подчертавайки деликатния баланс между бързите иновации и спазването на регулаторните изисквания.

Саламе, някога видна фигура в FTX Digital Markets, призна вината си за управление на нелицензиран бизнес за преводи на пари и участие в измами с финансиране на кампании. Присъдата, насрочена за 28 май и председателствана от съдия Люис Каплан, накара правните му представители да представят убедителна аргументация, като акцентират върху сътрудничеството на Саламе.

Адвокатите му твърдят, че той се е съгласил на съществени ангажименти за възстановяване на средства и конфискация на имущество, като се застъпват за намаляване на присъдата въз основа на тези фактори.

Ключов аспект на тяхната защита е предполагаемото невежество на Саламе за измамните дейности в рамките на FTX и свързания с компанията хедж фонд Alameda Research. Те твърдят, че той е бил подведен да вярва, че предприятията са законни и проспериращи, което го е разграничило от преките нарушения, довели до сериозните загуби за клиентите.

Юридическият му екип подчерта проактивната реакция на Саламе при откриването на несъответствията в FTX, като се позовава на бързия му доклад до Комисията по ценни книжа на Бахамските острови точно преди фалита на компанията. Те представят това действие като доказателство за добросъвестност, а не за съучастие в неправомерни действия.

Освен това, на фона на последиците от фалита на FTX, защитата му подчерта сравнително малката му роля в сагата в сравнение с други ключови фигури. Те подчертаха, че той е поел отговорност и е сътрудничил на правоприлагащите органи като основание за снизходителност.

За разлика от 25-годишната присъда на Сам Банкман-Фрийд, споразумението за признаване на вината на Саламе предвижда финансови санкции в размер на около $12 милиона, включително плащания към правителството на САЩ и кредиторите на FTX. Освен това той ще се лиши от два имота и бизнес, с което на практика ще изчерпи останалите си активи.

Аргументите на правния екип на Саламе имат за цел да го представят като сътрудничещ и минимално виновен участник в провала на FTX, като се застъпват за присъда, която да отговаря на степента му на участие и на последващите му усилия за справяне със ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.