НАЧАЛО Крипто Крими

Tether замразява над $5 милиона в USDT, свързани с крипто измами

15.05.2024 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether замразява над $5 милиона в USDT, свързани с крипто измами

Tether наскоро предприе действия за замразяване на $5.2 милиона в своята стабилна монета USDT, свързани с фишинг измами от 14 май.

Тази сума се съхранява в 12 портфейла на Етериум, обозначени като „USDT Banned Address“. SlowMist, компания за блокчейн анализи, посочи, че тези адреси са били използвани за пране на приходи от фишинг схеми.

През годините Tether е замразил активи за милиарди долари, свързани с различни пробиви в сигурността, експлойти и измамни дейности. Изпълнителният директор на Tether Паоло Ардоино разкри, че компанията е блокирала повече от $1.3 милиарда от създаването си, като около $1.6 милиона са свързани с финансиране на тероризъм, както се споменава в скорошна публикация.

В миналото Tether е предприемал подобни действия, като поставяне в черен списък на три адреса на Етериум, държащи USDT на стойност над $150 милиона през януари 2022 г. и замразяване на $8.2 милиона в USDT през октомври 2022 г., заедно с поставяне в черен списък на 215 базирани на Етериум USDT адреса.

Освен това Tether е проактивен в борбата с незаконните дейности, замразявайки активи на обща стойност над $360 милиона в края на 2022 г., включително $817,000 в USDT, свързани с терористични дейности в Украйна и Израел през октомври 2023 г., и $225 милиона в USDT, свързани с любовни измами месец по-късно.

Емитентът на стабилни монети си сътрудничи с правоприлагащите органи по целия свят, като отговори на 198 искания за блокиране на портфейли през изминалата година и 339 през последните три години. Освен това Tether е въвел контрол на вторичния пазар, за да ограничи транзакциите, включващи физически или юридически лица, включени в списъка на специално определени граждани на Службата за контрол на чуждестранните активи на Съединените щати или свързани със санкционирани държави.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.