НАЧАЛО Крипто Крими

Великобритания закри крипто фирма, популяризираща Понци схема за $1.7 милиарда

15.05.2024 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобритания закри крипто фирма, популяризираща Понци схема за $1.7 милиарда

Случаят с Amey Finance Academy подчертава рисковете, свързани с инвестирането в крипто схеми и значението на извършването на задълбочена проверка, преди да се поверят средствата на инвестиционен консултант или компания.

Според информацията Дезмънд Ейми, едноличен директор на Amey Finance Academy, безразсъдно е убеждавал физически лица да инвестират в крипто схеми, като ги е заблуждавал относно свързаните с тях рискове. Липсата на прозрачност и липсата на адекватна документация от страна на компанията допълнително усложниха проблема, възпрепятствайки разследванията на дейността ѝ.

Инвеститорите, станали жертва на схемите на Ейми, претърпяха значителни загуби, като някои от тях бяха уверени, че инвестициите им са сигурни и няма да паднат под определен праг, само за да загубят всичките си пари.

Използването от страна на Амей на платформи за съобщения като WhatsApp за успокояване на инвеститорите с твърдения, че инвестициите са „100% сигурни“, показва измамните тактики, използвани за привличане на нищо неподозиращи лица в подобни схеми.

Един от проектите, промотирани от Амей, HyperFund (по-късно преименуван на Hyperverse), се оказа Понци схема, която измами инвеститорите с милиарди долари. Въпреки че властите са сигнализирали за възможни престъпления, схемата е останала непроверена в продължение на две години, което подчертава регулаторните предизвикателства в борбата с измамите, свързани с криптовалути.

Фалшивите твърдения на Амей за регулаторно разрешение и офис пространство допълнително подчертават необходимостта инвеститорите да проверяват пълномощията и легитимността на инвестиционните консултанти и компании. Случаят служи като предупреждение за инвеститорите да проявяват предпазливост и скептицизъм, когато към тях се обръщат с привидно изгодни инвестиционни възможности, особено в областта на криптовалутите, където измамите и злонамерените схеми са доста разпространени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

Във вторник бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе беше осъден на седем години и половина затвор за ролята си в провала на борсата за криптовалути.

29.05.2024 8:00 2 мин. четене

Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

Мемe криптовалутата, вдъхновена от Dogecoin (DOGE), наскоро претърпя сериозен хак, който доведе до тотален срив на цената.

29.05.2024 7:00 1 мин. четене

Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

Американските власти обявиха залавянето на предполагаемия организатор на известен пазар в тъмната мрежа, който е позволявал анонимно купуване и продаване на наркотични вещества.

28.05.2024 14:30 2 мин. четене

Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

Атака с “флаш заем”, насочена към меме криптовалутата Normie, доведе до драстичен спад на пазарната стойност от $40 милиона до по-малко от $200,000.

27.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.