НАЧАЛО Биткойн

Биткойн всъщност е проследяващо устройство за пране на пари, което залавя престъпниците

септември 17, 2018 12:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн всъщност е проследяващо устройство за пране на пари, което залавя престъпниците

Биткойн е известен с прикриването на самоличността на хората, които го използват, за да извършват анонимни транзакции. Но в случая с двайсетте обвинени руснаци, които са обвинени в намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., следователите могат да използват BTC като устройство за проследяване, като навигират блокчейн чрез следа от сделки, за да докажат вина.

В нов доклад на вицепремиера, митът че сделките с BTC са „100% анонимни“, е напълно разбит.

Блокчейн разработчикът, Тим Котън, показва как съдебните анализатори могат да използват публичната блокчейн информация, за да проследят покупките на Биткойн в разузнавателната агенция на Русия, GRU.

„Не е добра идея да се извърши престъпление с Биткойн, защото в момента, в който имате една единствена слаба връзка във вашата оперативна сигурност, цялата история бива е изложена. Както видяхме в случай, след обвинителния акт, където спряха търговията с наркотици, обменът, който работи незаконно, не е просто проследим – това е тривиално да се проследят тези неща“.

Котън казва: „Някой с достатъчно време и всеотдайност ще може да проследи пътя ви.“ Какво е по-добре за анонимността? Фиат под формата на студени, твърди пари.

https://video.vice.com/en_us/video/law-enforcement-can-use-bitcoin-to-track-criminals/5b849aacbe4077118f07866c

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене