НАЧАЛО Биткойн

Бившият директор на Twitter разкри нова система за копаене на Биткойн

24.04.2024 12:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият директор на Twitter разкри нова система за копаене на Биткойн

Компанията за разплащания Block, известна преди като Square, разкри намерението си да разработи система за добив на Биткойн (BTC) в отговор на предизвикателствата, пред които са изправени майнинг компаниите.

В публикация в блога си от 23 април Block обяви завършването на разработката си на тринанометров чип, специално пригоден за добив на BTC. Този важен етап доведе до това компанията да разкрие плановете си за цялостна система за добив на Биткойн. Главният изпълнителен директор на Block, Джак Дорси, по-рано, още през октомври 2021 г., предложи съвместни усилия за децентрализиране на добива на Биткойн.

По-рано през май 2023 г. Block завърши прототипния дизайн на петнайсетнанометров чип за добив на BTC. По това време компанията подчерта пагубните последици от централизираното разработване на чипове върху екосистемата. Block потърси допълнителна обратна връзка от майнинг общността по отношение на предизвикателствата, срещани при закупуването на майнинг платформи, поддръжката, прозрачността и софтуерните проблеми.

От компанията заявиха:

Отделихме значително време, за да се свържем с различни Биткойн миньори, за да разберем препятствията, с които се сблъскват.

Въз основа на тези познания и в съответствие с нашата цел да насърчаваме децентрализацията на добива, ние се стремим да предоставим както самостоятелен чип за добив, така и цялостна система за добив по наш собствен дизайн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.