Home

PayPal иска да въведе награди за копаене на Биткойн

24.04.2024 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
PayPal иска да въведе награди за копаене на Биткойн

На 22 април Blockchain Research Group на PayPal представи стратегия, целяща да стимулира крипто миньорите, които използват възобновяеми енергийни източници, като им предлага допълнителни Биткойн (BTC) възнаграждения.

Този нов подход, обозначен като “крипто икономически стимули“, има за цел да отговори на екологичните опасения, свързани с традиционните практики за добив на Биткойн, които често зависят от изкопаеми горива. Като насърчава използването на възобновяема енергия, PayPal цели да насърчи екологичната устойчивост в сферата на криптовалутите.

Предложената система въвежда концепцията за “зелени ключове“. На миньорите, които се ангажират да използват чисти енергийни източници, ще бъдат предоставени тези специализирани ключове, предоставящи предимства по време на обработката на транзакции в мрежата на Биткойн.

Тези предимства включват намалени такси за транзакциите и завишено изплащане на Биткойн, като по този начин се стимулират екологосъобразните практики за добив и се насърчава устойчивостта в сферата на криптовалутите.

В сътрудничество с Energy Web, блокчейн компания, посветена на устойчиви енергийни решения, PayPal използва платформата на Energy Web “Зелени доказателства за Биткойн“, за да удостовери, че миньорите използват екологични източници на енергия. Това сътрудничество подчертава значението на прозрачността и надеждността за осигуряване на екологично отговорни практики за добив в мрежата на Биткойн.

Отвъд теоретичната концепция, PayPal проведе пробно внедряване с DMG Blockchain Solutions, известна структура за добив на Биткойн, което даде успешни резултати. Това изпитание демонстрира осъществимостта на програмата и проправя пътя за по-широко участие на индустрията в бъдеще.

PayPal има за цел да стимулира екологосъобразния добив на Биткойн чрез предоставяне на финансови награди, като очаква съществена промяна в практиките за добив на Биткойн в полза на опазването на околната среда. Тази инициатива е насочена към значителен проблем, свързан с Биткойн, а именно неговия значителен въглероден отпечатък.

Макар да получава положителни отзиви, от решаващо значение е да се признае, че предложението остава в начален стадий. Групата за изследване на блокчейн на PayPal активно се обръща към експертите от бранша с молба за принос, за да се усъвършенства програмата и да се гарантира нейната ефикасност преди пълномащабното ѝ прилагане.

Иновативният подход на PayPal е обещаващ за трансформиране на практиките за добив на Биткойн, така че да бъдат по-екологични. Ако е успешен, той може да разшири приемането на Биткойн и да допринесе за превръщането на криптовалутите в по-устойчиви от екологична гледна точка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Питър Бранд сподели своята меча прогноза за Биткойн

Въпреки неутралните настроения на пазара на криптовалути, някои анализатори прогнозират мечи тренд за Биткойн (BTC).

21.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн изпитва висока волатилност, след като Байдън отпадна от президентската надпревара

Джо Байдън, настоящият президент на САЩ, обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

21.07.2024 21:35 1мин. четене

Входящите потоци към ETF-ите за криптовалути нарастват с наближаването на старта на спот Етериум ETF

Спот Биткойн ETF-ите отбелязаха значителен приток през тази седмица, като с възстановяването на пазарите бяха инвестирани около $1.24 милиарда.

21.07.2024 19:40 1мин. четене

Биткойн може да преодолее съпротивата от $70,000 според анализатор

Водещ анализатор, който точно прогнозира най-ниската цена на Биткойн през 2022 г., сега смята, че натискът на мечките върху водещата криптовалута е напълно изчерпан.

21.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.