НАЧАЛО Биткойн

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

23.04.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

Докладите от понеделник, 22 април, показват, че някои кредитори са започнали да получават актуализации относно своите вземания.

Тези актуализации предоставят на кредиторите на Mt. Gox подробности, като например сумата на Биткойн, предвидена за връщане, и предложения график за изплащане. Брайън Диксън, главен изпълнителен директор на Off the Chain Capital, компания, придобила вземанията на Mt. Gox, изрази оптимизъм, заявявайки:

Това е първият случай на получаване на актуализации за състоянието на изплащането, което е положителна стъпка напред.

Въпреки че Диксън е бил информиран за графика на изплащане, той предпочете да не го разкрива. Адам Бак, главен изпълнителен директор на Blockstream, доставчик на блокчейн инфраструктура, потвърди, че е получил уведомления относно токените, предназначени за възстановяване, но очаква потвърждение за конкретни дати.

Някога водеща световна борса със седалище в Токио, Mt. Gox стана жертва на хакерска атака през 2011 г., което доведе до обявяването ѝ в несъстоятелност през 2014 г. През предходната година американските власти обвиниха две руски лица в сътрудничество с други лица за пробив в сървърите на борсата.

Данни от Arkham Intelligence разкриват, че несъществуващата вече платформа все още притежава приблизително 137,892 BTC на стойност $9.2 милиарда. Историческите данни сочат, че Mt. Gox е притежавала и Bitcoin Cash и фиатна валута, като част от фиатните средства вече са върнати обратно.

Процесът на ликвидация продължава, като синдикът на Mt. Gox обяви, че кредиторите трябва да очакват получаването на базови междинни и еднократни плащания до 31 октомври тази година. Интересното е, че от пробива в Mt. Gox изминаха няколко години, като засегнатите потребители очакват възстановяване на средствата от 2014 г., когато платформата беше компрометирана.

Остава въпросът дали тези кредитори ще ликвидират своите BTC след получаването им, което може да окаже натиск за продажба на BTC. Въпреки това вероятността всички кредитори да се освободят от своите BTC едновременно остава малка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.