НАЧАЛО Биткойн

Хонконг ще стартира Биткойн ETF още следващата седмица

25.04.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконг ще стартира Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг официално одобри първата вълна от спот Биткойн и Етериум ETF, които трябва да започнат търговия на 30 април.

Сред одобрените ETF са предложения от China Asset Management (ChinaAMC ), предоставяйки на инвеститорите на дребно и институционалните инвеститори регулиран достъп до дигитални активи в по-безопасна рамка.

Тези ETF въвеждат модел, позволяващ преобразуването на дигитални монети в напълно регулирани ETF, управлявани от професионални мениджъри на фондове и регулирани попечители.

С нарастващото търсене на ETF както при разпределението на институционални активи, така и при търговията на дребно, се очаква силен интерес към тези предложения, отбелязва Томас Жу, ръководител на отдел “Дигитални активи” в ChinaAMC.

Пазарът на ETF в Хонконг възприема подход, който се различава от модела само на пари в брой, наблюдаван в Съединените щати.

Това разграничение предлага възможност за значително увеличаване на управляваните активи и обема на търговия, както отбелязва анализаторът на Bloomberg ETF Ребека Син.

Освен това стартирането на тези ETF може да предизвика потенциална война за таксите между емитентите, като перспективата за по-ниски такси вече се очертава като обещаващ знак, според прозрения, споделени от анализатори на Bloomberg.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

XRP е “мъртва” криптовалута според анализатор

През последните месеци XRP отбеляза сравнително слаби ценови движения, въпреки потенциала си за практическо приложение в реалния свят.

05.05.2024 0:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на меме криптовалутата PEPE

Макар и пазарът на криптовалути да се е отклонил леко от своя рязък подем, един алткойн успява да привлече вниманието на инвеститорите.

04.05.2024 23:30 2 мин. четене

Инвестиционният гигант Pantera Capital обяви подкрепата си за TON

Pantera Capital, известна компания за рисков капитал, фокусирана върху крипто инвестициите, наскоро вложи неразкрита сума в Telegram Open Network (TON).

04.05.2024 23:30 1 мин. четене

Пенсионните фондове в САЩ започват да се насочват към инвестиции в Биткойн ETF

Fidelity, значим играч в сферата на финансовите услуги, съобщи, че пенсионните фондове започват да проучват възможностите за Биткойн инвестиции, особено след одобрението на борсово търгуваните BTC фондове по-рано тази година.

04.05.2024 22:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.