НАЧАЛО Биткойн

Биткойн наближава дъно, предполага блокчейн индикатор

юни 23, 2022 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн наближава дъно, предполага блокчейн индикатор

Анализаторът Бенджамин Коуен твърди, че един блокчейн индикатор предполага, че Биткойн може да е на прага на навлизане във фаза на натрупване.

Коуен каза на своите 754,000 абонати в YouTube, че Z-скор на пазарната стойност към реалната стойност (MVRV Z-скор) има „доста приличен опит“ в идентифицирането на зони на натрупване на Биткойн.


MVRV Z-score сравнява пазарната стойност на даден актив с неговата реализирана стойност и се използва за откриване на условия на свръхпокупка или свръхпродажба. Изчислява се, като се вземе пазарната стойност, извади се реализираната стойност и след това се раздели на стандартното отклонение на пазарната стойност.


“Въпросът е, че щом тя падне под, да речем, нула, може да се твърди, че всъщност тя се нулира. След като падне под нулата, в крайна сметка намираме някакъв вид дъно на пазарния цикъл, преминаваме във фаза на натрупване и се подготвяме за следващия бичи подем.

Можете да видите, че неотдавна Z-скорът на MVRV всъщност слезе под нулата, но можете също така да видите, че ако увеличите мащаба тук, все още не е задължително да е на дъното…


Разбира се, погледът назад ще ни покаже. Но просто все още няма как да разберем дали е достигнал дъното. Въз основа на предишни мечи пазари можете да видите, че всеки друг мечи пазар, който Биткойн е имал, когато погледнете MVRV Z-score, всъщност в крайна сметка е слязъл по-ниско, отколкото е в момента.”

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува около $20,500.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене