НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е забележителeн, твърди бившият CEO на Google

07.08.2022 12:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е забележителeн, твърди бившият CEO на Google

В нов видеоклип бившият главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмид аплодира технологията на Биткойн (BTC) като голямо постижение в криптографията. 

Мнението на Шмидт за технологията на Биткойн съвпада с неотдавнашно разкритие, в което той спомена, че се фокусира върху технологията, която стои в основата на криптовалутите. Според Шмидт: 

Един нов модел [на интернет], при който вие като индивид [можете] да контролирате своята идентичност и при който нямате централизиран мениджър, е много мощен. Той е много съблазнителен и е много децентрализиран.

Докато говореше в Музея на историята на компютрите през 2014 г., Шмидт отбеляза, че технологията е важна, но изрази скептицизъм по отношение на използването на актива като валута. 

Той заяви, че технологичната конфигурация на криптовалутата може да захранва повече бизнеси в бъдеще. Бившият технически съветник на Alphabet направи коментарите си в период, когато приемането на Биткойн все още беше слабо в целия свят.

Биткойн е забележително криптографско постижение“, каза той по време на дискусията.

Възможността да се създаде нещо, което не може да бъде дублирано в цифровия свят, има огромна стойност <…> 

Архитектурата на Биткойн, буквално възможността да имаме тези счетоводни книги, които не могат да бъдат възпроизведени, е невероятно постижение. Много хора ще изградят бизнес на тази основа.

Шмидт потвърди, че интересът му към Web3 е насочен към токеномиката – механизмите, които определят специфичните характеристики на цифрови валути. Той е засилил интереса си към крипто откакто е направил коментарите като 2021 г. се присъедини към екипа на Chainlink като стратегически съветник.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano китовете продължават да трупат ADA


Шмид критикува съществуващите блокчейн системи, като отбелязва, че повечето от тях са съсредоточени върху това да не бъдат атакувани – фактор, който той смята за загуба на време. Критиката му се разпростира и върху концепцията за метавселената, като твърди, че секторът не е добре дефиниран.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и криптовалутите по пътя на глобалното приемане

Бивш анализатор на Bloomberg предположи, че основите на анализа на блокчейн сектора показват тенденция към широко приемане на криптовалутите.

01.03.2024 19:35 2 мин. четене

Финансов гигант започва да предлага Биткойн ETF на клиентите си

Възходът на спот ETF-ите за Биткойн бързо набра скорост, привличайки значителен интерес от страна на институционалните инвеститори.

01.03.2024 19:00 1 мин. четене

Биткойн миньорите не продават, въпреки скока на цената

На фона на значителните колебания в цените на Биткойн, миньорите ефективно поддържаха постоянни позиции през февруари. 

01.03.2024 19:00 2 мин. четене

Топ американска банка се насочва към Биткойн ETF

Инвестиционната банка Morgan Stanley проучва възможността за добавяне на спот ETF за Биткойн към своята брокерска платформа, като по този начин може да се превърне в пионер в тази област сред големите мрежи от регистрирани инвестиционни консултанти (RIA) и брокерски платформи.

01.03.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.