НАЧАЛО Други

BitGo поправи уязвимост в сигурността на портфейла – потребителите трябва да актуализират

март 18, 2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BitGo поправи уязвимост в сигурността на портфейла – потребителите трябва да актуализират

BitGo, крипто портфейл, фиксира сериозна уязвимост в своите Threshold Signature Scheme (TSS) портфейли. Недостатъкът е открит от изследователския крипто екип Fireblocks през декември 2022 г., който след това е предупредил екипа на BitGo. 

Наречен BitGo Zero Proof Vulnerability, недостатъкът можеше да изложи на риск частните ключове на борси, банки, предприятия и потребители на платформата.

Според Fireblocks уязвимостта може да позволи на нападателите да извлекат частен ключ за по-малко от минута, като използват малко количество код на JavaScript. Това подчертава значението на редовната проверка за софтуерни актуализации и прилагането на строги мерки за сигурност при използването на крипто портфейли.

BitGo спря уязвимата услуга на 10 декември и пусна подобрена версия през февруари 2023 г., която изискваше актуализации от страна на клиента до най-новата версия до 17 март.

Fireblocks предупреди потребителите да обмислят създаването на нови портфейли и преместването на средства от ECDSA TSS портфейлите на BitGo от преди новата версия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн проби $26,500 – какво може да предстои?


Подобни хаквания на портфейли са често срещани през последните години, включително източването на $8 милиона през август 2022 г. от над 7,000 базирани на Solana портфейла на Slope и източването на над $9 милиона от високопрофилни портфейли в мрежата на Algorand в портфейлната услуга MyAlgo.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кати Ууд прогнозира последиците от репресиите на кабинета на Байдън срещу крипто

Кати Ууд от ARK Invest предупреди, че внезапната ескалация на администрацията на Байдън срещу крипто индустрията може да има политически последици.

април 1, 2023 21:00 2 мин. четене

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене