НАЧАЛО Други

Колко точно са нараснали акциите на гиганта BlackRock от неговото IPO

октомври 19, 2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко точно са нараснали акциите на гиганта BlackRock от неговото IPO

BlackRock Inc. е най-големият мениджър на активи в света, като към 30 юни 2023 г. управляваше активи на стойност $9.42 трилиона.

Създадена през 1988 г., компанията става публична с първичното си публично предлагане (IPO) през септември 1999 г. Интересно е да се отбележи, че първоначалното предлагане на акциите на BlackRock на Нюйоркската фондова борса (NYSE) е било на цена от $14 за акция, а до края на 1999 г. инвестиционната компания управляваше активи на стойност $165 милиарда.

През 2009 г. BlackRock се издигна до позицията на водещ световен мениджър на активи, която заема и до днес. 

Заслужава да се спомене изключителният скок на акциите на BlackRock, които отбелязаха забележително увеличение от малко над 4,400% от цената на първичното публично предлагане от $14 през септември 1999 г. до настоящата си стойност на 19 октомври, която се намира около нивото при $616 за акция.

BlackRock Inc. се позиционира като лидер в сферата на екологичното, социалното и корпоративното управление (ESG), подчертавайки ангажимента си към отговорни инвестиционни практики. Най-големите фондове на компанията са стратегически използвани за придобиване на акции в компании по целия свят, което води до права на управление.

В този смисъл BlackRock притежава значителни дялове в ключови играчи в различни индустрии и региони в рамките на фондовия пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.