НАЧАЛО Биткойн

Биткойн задмина среброто като втората най-търгувана ETF стока в САЩ

19.01.2024 8:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн задмина среброто като втората най-търгувана ETF стока в САЩ

Биткойн се превърна във втория по големина ETF за стоки в САЩ, като изпревари среброто след неотдавнашното му одобрение от SEC.

Одобрението разпали значителен ентусиазъм в инвестиционната общност, изтласквайки на преден план спот ETF-ите на BTC. Само за седмица тези активи си осигуриха позицията на втората по големина стока в ETF по отношение на управляваните активи (AUM).

Джаг Кунер, ръководител на отдел “Деривати” в Bitfinex, коментира това развитие, заявявайки:

Биткойн ETF изпревари сребърните ETF в САЩ по размер, подхранван от значителния пазарен интерес, който те спечелиха.

Ескалиращото търсене доведе до забележителен ръст в броя на BTC ETF-ите. Понастоящем те колективно притежават приблизително 647,651 BTC, което се изразява в AUM от $27.5 милиарда.

Златото запазва господството си като водещ актив на ETF по AUM, като може да се похвали с общо $96.3 милиарда в 19 ETF. Превръщането на тръста GBTC на Grayscale в ETF изигра ключова роля за тази промяна.

Според Кунер “преобразуването на съществуващия BTC тръст на Grayscale в ETF създаде най-големия Биткойн ETF в света за една нощ“.

Кумулативният обем на търговията за всички спот Биткойн ETF-и надхвърли $12 милиарда, което е сигнал за ежедневно нарастващ интерес от страна на инвеститорите към Биткойн.

Въпреки че някои представители на инвестиционната общност все още възприемат криптовалутите като рискови, възходът на тези ETF-и може да проправи пътя за по-иновативни крипто ETF-и и да въведе нови базови активи, като например Етериум.

Кунер подчерта, че докато ентусиазмът за BTC и новия спот ETF остава висок, той може да се запази за продължителен период от време. Успехът на Биткойн ETF може да подтикне инвеститорите да навлязат по-дълбоко в сектора на криптовалутите, проучвайки други проекти като Етериум и XRP, които биха могли да създадат свои собствени ETF в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

Тъй като бичият ръст на Биткойн продължава, в общността все по-често се говори за потенциални пречки при закупуването на BTC.

05.03.2024 11:00 1 мин. четене

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.